ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Prva domača tekma se ni izšla po željah velenjskih rokometašic

NOVICA 03.10.2024



V 2. krogu 1. slovenske rokometne lige je ŽRK Velenje v Rdeči dvorani gostil ŽRD Litija. Po tesni končnici so z 22:21 slavile gostje.

Prva domača tekma se ni izšla po željah Velenjčank, ki so z zmago proti Izoli odlično odprle novo sezono, nato pa včeraj za las izgubile proti Litijankam.

Večji del prvega polčasa so vodile gostje, ki so se nekajkrat oddaljile na +4, na odmor pa se odpravile s prednostjo dveh zadetkov (11:9). V drugem delu so pobudo prevzele domačinke, izid hitro poravnale (12:12), nato pa tudi same pobegnile za štiri gole (18:14), a vodstva niso uspele zadržati. Litijanke so se približale na zgolj zadetek (18:19), pet minut pred koncem pa poskrbele za vnovično izenačenje, kmalu zatem za vodstvo z 21:19. Sledili so tesni izdihljaji tekme, ekipi sta bili tik pred koncem ponovno poravnani, a je nato za zmago Litije zadela Jelena Gavrilović (22:21).

“Vedele smo, da bo tekma težka, zato smo v tekmo vstopile zelo motivirano. Po slabšem prvem polčasu, smo v drugem delu tekme ujele ritem in v 40. minuti povedle za tri gole. Na koncu nam je osredotočenost malo popustila, kar so gostje izkoristile in na koncu slavile zmago,” je obračun za RZS pokomentirala Nika Pritežnik.

ŽRK VELENJE – ŽRD LITIJA 21:22 (9:11)
ŽRK VELENJE: Simić, Hadžič, Meža, Kovačič, Priteržnik 4 (1), Tomić, Puncer 1, Jeras 6, Čakš, Kaltak 3, Tabaković, Komar 2, Kolobarić, Berlak, Marković 1, Zulić 4,
ŽRD LITIJA: Petek, Petrukhina, Posega, Dimač, Tomc 1, Kogovšek 2 (1), Kogovšek 1, Bukovec 2, Femc 2, Ambrož 1, Povirk, Bajc 6, Ponebšek 2, Udovč 3, Gavrilovič 2, Zevnik.

Vir: RZS, ŽRK Velenje 

Foto: ŽRK Velenje Foto: ŽRK Velenje

Koledar dogodkov