ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenje ta vikend gosti FESA Igre mladih

NOVICA 14.10.2024



Slovenija bo od 18. do 20. oktobra gostila FESA (Zveza evropskih smučarski asociacij ) Igre mladih v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji za fante in dekleta, rojene od leta 2010 do 2012. Organizacijo je Smučarska zveza Slovenije zaupala Smučarko skakalnemu klubu Velenje, več kot 120 tekmovalk in tekmovalcev – med njimi tudi 4 člane velenjskega kluba – bomo tako lahko ta vikend spremljali v Šaleški dolini.

»Nismo imeli nobene dileme, komu podeliti organizacijo teh iger, Velenje ima namreč zagotovo daleč najlepši Smučarsko skakalni center v Sloveniji, tudi enega izmed lepših v Evropi,« je na današnji novianrski konferenci dejal Borut Meh, predsednik panoge smučarski skoki in nordijska kombinacija pri Smučarski zvezi Slovenije in član organizacijskega komiteja. Odločitev je bila preprosta tudi zaradi ugleda Smučarsko skakalnega kluba Velenje, je poudaril, SSK Velenje namreč velja za enega izmed uglednejših klubov v Sloveniji.

Kot so še pojasnili na današnji novinarski konferenci, bodo igre mladih potekale v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji v posamečni konkurenci in ekipno. Pričakujejo udeležbo preko 120 tekmovalcev in tekmovalk iz osmih držav – Slovenije, Avstrije, Češke, Francije, Italije, Nemčije, Švice in Poljske.

Organizacija takšnega športna dogodka je velik zalogaj, je dejal predsednik Smučarsko skakalnega kluba Velenje in predsednik organizacijskega komiteja, Milan Živic. A so, kot je poudaril, do sedaj vse izpeljali brez težav, čakajo torej samo še na začetek. Kot je nato potrdil tudi Dimitrij Amon, direktor ŠRZ Rdeča dvorana, ki skrbi za velik del športne infrastrukture v Velenju, je Smučarsko skakalni center s skakalnicami povsem nared za igre mladih.

Program tekmovanja

Otvoritvena slovesnost bo v petek, 18. oktobra. Ob 17.30 se bo dogajanje začeloz animacijskim programom za otroke. Otroci se bodo lahko pod budnim očesom skakalnih trenerjev preizkusili na Mini Planici.

Ob 19h sledi svečana otvoritev, ki se je bodo udeležili tudi nekateri reprezentanti in trenerji – Nika Prevc, Jurij Tepeš, Robert Hrgota, Vid Vrhovnik, Ema Volavšek, Gorazd Pogorelčnik, ki bodo obujali spomine na čase, ko so se tudi sami udeleževali iger mladih, takrat OPA iger.

Pozdravni govor bo imel predsednik organizacijskega komiteja in SKK Velenje Milan Živic, igre bo otvoril župan Mestne občin Velenje, Peter Dermol. Za glasbeni vložek bosta poskrbela Matjaž Jelen in Aysi (Ajda Stropnik).

Tekmovanje se bo začelo v soboto, 19. oktobra, ob 9. uri, ko bodo na sporedu tekmovanja v skokih in nordijski kombinaciji posamično. V nedeljo, z začetkom ob 8.30, sledijo ekipne tekme v skokih in nordijski kombinaciji.

Tekmovanje je tudi priložnost za promocijo mesta

Igre mladih potekajo pod pokroviteljstvom Mestne občine Velenje, omogočili so jih tudi številni sponzorji. “Mestna občina Velenje velikokrat in rada pristopi k organizaciji takšnih dogodkov,” pravi podžupanja MOV Aleksandra Vasiljević. Kot dodaja, ima dogodek izreden pomen tako za promocijo smučarskih skokov kot tudi za promocijo samega mesta. “To je priložnost, da udeleženci in udeleženke z ekipami spoznajo naše mesto, začutijo srčnost Velenja.”

Vir: Velenjcan.si
 

Foto: Velenjcan

Koledar dogodkov