ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Na reprezentančne priprave povabljene tri članice ŽRK Velenje

NOVICA 15.10.2024



Konec novembra žensko rokometno reprezentanco čaka nastop na evropskem prvenstvu v Avstriji, Švici in na Madžarskem. Selektor Dragan Adžić je včeraj razkril seznam igralk, ki jih je povabil na drugi ciklus priprav. Na seznamu najdemo tudi tri članice ŽRK Velenje.

Še drugič v novi sezoni se bo prihodnji teden zbrala ženska rokometna reprezentanca, ki je prve treninge opravila pretekli mesec. Takrat se je zbrala prvič po premiernem nastopu na olimpijskih igrah, po katerih so se od dresa z državnim grbom poslovile številne nosilke igre, med njimi tudi Ana Gros. A za velenjsko noto bo vendarle poskrbljeno tudi v prihodnosti, na drugi sklop priprav je namreč črnogorski strokovnjak na slovenski klopu, Dragan Adžić, povabil tudi tri članice ŽRK Velenje.

Prvi vpoklic na reprezentančne priprave si je z dobrimi predstavami prislužila levokrilna rokometašica Ana Jeras, ena ključnih posameznic velenjske ekipe. Znova pa sta vabilo prejeli tudi Ema Marija Marković in Lana Puncer. Slednja se bo sicer udeležila tudi aktivnosti mladinske reprezentance, ki bo reprezentančni teden izkoristila za dve pripravljalni tekmi s članskima ekipama klubov slovenske lige.

“Za razliko od septembra bo tokrat na reprezentančnih pripravah prisotnih nekaj novih imen. Na mestu levega krila sem vpoklical Ano Jeras, saj želim preveriti raven njenega rokometnega znanja v primerjavi z ravnjo, ki je potrebna za člansko reprezentanco. Z obzirom na to, da bodo istočasno potekale tudi priprave mladinske reprezentance, ki bo odigrala dve pripravljalni tekmi s članskima ekipama slovenskih klubov, sem na seznam dodal tudi vratarko Karin Kuralt. Zaradi poškodbe Nene Černigoj v minulem vikendu sem vpoklical še Ivono Barukčić. Vse ostale so bile poleg že septembra, ko so opravile vse predvidene aktivnosti ter pokazale pripadnost reprezentanci in velik potencial, ki ga premorejo,” je ob razkritju seznama dejal Adžić.

Reprezentanca se bo za drugi ciklus priprav zbrala v ponedeljek in ga v celoti preživela v Ljubljani. Zaključila ga bo v soboto.

“V Ljubljani imamo odlične pogoje za delo. Verjamem, da bodo dekleta na zbor prišla zdrava in zelo motivirana. Velikega pomena za našo novo ekipo bo nova pripravljalna tekma proti igralkam Krima, ki v prihodnjem tednu ne bodo del reprezentanc. Takšne priložnosti velja izkoristiti,” je povedal Adžić.

Vsaka izkušnja bo prenovljeni reprezentančni vrsti prišla še kako prav, sploh ob bližajočem se izzivu. “V tem tednu se bomo že obrnili proti izzivom na evropskem prvenstvu, primarno tekmicam iz Avstrije in Slovaške. Začeli bomo z analizami in našo taktično pripravo. Sestava reprezentance v tej obliki potrebuje več časa in trdega dela, a verjamem, da bo z novimi treningi napravila še dodatne korake v smeri poti, ki jo je začrtala slovenska olimpijska rokometna ekipa v letu 2024,” je še dejal.

Do prve tekme na Euru bo Slovenke ob vstopu v priprave ločilo dobrih šest tednov. V četrtek, 28. novembra bodo v Innsbrucku prve slovenske tekmice aktualne svetovne podprvakinje in zadnje olimpijske zmagovalke, Norvežanke. Sledila bosta še obračuna s Slovaško in sogostiteljico tekmovanja, Avstrijo. Napredovanje na Dunaj, kjer bosta odigrali vse preostale dvoboje, si bosta zagotovili najboljši dve ekipi skupine.

Vir: RZS; ŽRK Velenje

Foto: ŽRK Velenje Foto: RZS

Koledar dogodkov