ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Ajdovke prepričljivo premagale Velenjčanke

NOVICA 17.10.2024



Rokometašice ŽRK Velenje so včeraj v 3. krogu 1. slovenske rokometne lige za ženske vknjižile drugi poraz v letošnji sezoni. Ena izmed najmočnejših zasedb v prvoligaškem tekmovanju, Ajdovščina, je Velenjčanke ugnala s 33:24.

Ajdovke so pobudo prevzele že v uvodnih minutah in si hitro priigrale pet zadetkov naskoka (6:1). V končnici prvega dela so vodile že z dvomestno prednostjo (15:5) in se na odmor odpravile z visokim vodstvom (17:8). Tudi v drugem polčasu so gospodarile na domačem terenu, držale visoko razliko in na koncu slavile visoko zmago.

“Tekmo nismo začele z glavo, v obrambi nismo bile zbrane, preveč smo napravile tehničnih napak. Mlinarke so nas kaznovale s hitrimi nasprotnimi napadi. V drugi polčas smo vstopile boljše, vendar je bila razlika previsoka,” je za RZS dejala velenjska rokometašica, Azra Zulić.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA – ŽRK VELENJE 33:24 (17:8)
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA: Vuk, Kuralt (8 obramb), Žejn (1 obramba), Zelnik 4, Barukčić 4, Kramar 4, Bratina, Fegic 4, Grmek 3 (2), Nadarević, Grandič 2 (1), Petejan 2, Čopi 6, Božeglav 1, Kovšca 3 (1),
ŽRK VELENJE: Simić (1 obramba), Hadžič (2 obrambi), Meža (4 obrambe), Kovačič 3, Priteržnik 4, Puncer 4, Jeras 2, Kaltak 1, Tabaković 1, Komar 1, Kolobarić, Čakš 1 (1), Berlak 1, Marković 1, Zulić 5 (1),

Naslednja preizkušnja Velenjčanke čaka že to soboto, 19. oktobra, ko se bodo na Primorskem pomerile s Koprčankami. 

Vir: ŽRK Velenje; 1 SRL Ženske; Velenjcan.si

Foto: ŽRK Velenje

Koledar dogodkov