ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Športno plezanje - Janja Ganbret skupna zmagovalka SP v težavnosti

NOVICA 24.10.2016



Športna plezalka Janja Garnbret je po Parizu, kjer je osvojila naslov svetovne prvakinje, visoko raven pripravljenosti prenesla tudi na Kitajsko, kjer je v Xiamenu osvojila še četrto zmago v svetovnem pokalu in si tako že pred novembrsko sklepno tekmo v Kranju zagotovila skupno zmago v seštevku svetovnega pokala v težavnosti.

Na Kitajskem sta uspešno nastopila tudi Mina Markovič, ki je osvojila peto mesto, in Domen Škofic, ki je za malenkost zgrešil finale, a z devetim mestom v Xiamenu ostaja skupno vodilni v težavnosti. Prav tako Slovenija ostaja vodilna v skupnem seštevku pokala narodov, nacionalnih reprezentanc v težavnosti.

Predzadnjo tekmo svetovnega pokala so na jugovzhodu Kitajske začinile visoke temperature in visoka vlažnost, kar pa ni zmedlo druge najmlajše svetovne prvakinje v zgodovini: "Bilo je zelo vroče in vlažno, a vesela sem, da sem se sprostila in to nekako dala na stran. Pritisk se je po svetovnem prvenstvu še zmanjšal, tako da tokrat res vem, kako je, ko plezaš popolnoma neobremenjen. S svojim plezanjem sem zadovoljna v vseh krogih tekmovanja in res si ne bi mogla želeti boljšega zaključka, pa čeprav tokrat nisem vpela vrha smeri. Zelo sem uživala in se že veselim svetovnega pokala v Kranju."

Sedemnajstletna Korošica je zmagala pred Belgijko Anak Verhoeven in Južnokorejko Jain Kim. Takšen je tudi vrstni red seštevka v težavnosti, kjer si je Garnbretova že pred zadnjo letošnjo tekmo priplezala svojo prvo skupno zmago v seštevku svetovnega pokala v težavnosti, kar je pred njo trikrat, v letih 2011, 2012 in 2015, uspelo Mini Markovič, leta 2007 pa je skupni seštevek v težavnosti kot prva Slovenka osvojila Maja Vidmar.

Vir: Siol.net Sportal

Vir: Siol.net Sportal

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!