ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Sproščanje ukrepov na področju športa

NOVICA 04.01.2021Vlada je na dopisni seji 31. decembra sprostila nekatere ukrepe in začnejo veljati 4. januarja. Ob upoštevanju priporočil in navodil NIJZ.

“V novem odloku je pri vadbi predviden le en posameznik, ki ga spremlja usposobljena oseba zaradi varnosti in pravilnejšega izvajanja vadbe. Več jih je lahko le, če ima vsak posameznik na voljo 50 kvadratnih metrov v posameznem prostoru ter pet metrov medosebne razdalje. Pri bazenih bo prav tako potrebno zagotoviti 50 kvadratnih metrov na posameznika, zaradi zagotavljanja medsebojne razdalje pa bo lahko zapolnjena le vsaka druga proga,” je za STA pojasnila generalna direktorica direktorata za šport Mojca Doupona.

Kakšni bodo kriteriji?
V vadbenem prostoru, ki je manjši od 50 kvadratnih metrov, bo lahko vadila največ ena oseba. “Več posameznikov bo lahko pri vadbi le, če bi bila v posameznem prostoru družina,” je še dodala Doupona. Prav tako za vstop v fitnese in druge športne objekte ne bo potreben negativni test na novi koronavirus, ki je sicer obvezen za obisk smučišč.
Na zadnji dan leta 2020 je bila sprejeta tudi odločitev, da bodo lahko najboljši slovenski športniki v kadetski in mladinski konkurenci vnovič začeli treninge, vendar le v “mehurčkih”. Treningi mladincev in kadetov bodo od ponedeljka tako dovoljeni le, če bodo potekali v zaprtih in fizično ločenih skupinah.

Kako bo v kolektivnih športih?
Gre za približno 1000 športnikov, ki so delno že zajeti v kategoriji perspektivnih športnikov. Doslej so namreč lahko vadili vrhunski športniki in športniki perspektivnega razreda ter vsi poklicni športniki, starejši od 15 let, vpisani v razvid pristojnega ministrstva.

V kolektivnih športnih panogah, kot so hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka, rokomet, vaterpolo in futsal, mali nogomet, so še naprej dovoljena tekmovanja na najvišji kakovostni ravni nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja. Prav tako je v kolektivnih športih dovoljeno organiziranje velikih mednarodnih športnih prireditev.

V individualnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje državnih članskih prvenstev, evropskih pokalov in velikih mednarodnih športnih prireditev.

 

 

Vir: STA


Koledar dogodkov

EVROPSKI TEDEN ŠPORTA - VADBA NA SIJ POLIGONU MOZIRJE

DOGODEK
V sklopu EVROPSKEGA TEDNA ŠPORTA, bo na SIJ poligonu v Mozirju v nedeljo, 27.9.2020 potekala vadba za vse željne športa. Z vami bo licenciran trener fitnesa (FZS SLO) Nejc Pongrac