ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Rokomet] Dvojno veselje - Povratek Verdineka in zmaga proti Kopru

NOVICA 01.02.2021



Drugi del sezone Lige NLB so rokometaši Velenja pričeli z zaostalo tekmo 11. kroga proti RD Koper. Ose so se po nekaj tedenskem premoru vrnile dobro razpoložene in prikazale odlično igro. Zmago z 31:27 so Velenjčani pustili doma. Razlog za veselje pa je v črno - rumeni ekipi predstavljal tudi povratek Matica Verdineka.


Po težji poškodbi se je po štirih mesecih ekipi črno - rumenih na igrišču pridružil Matic Verdinek in v 58. min prispeval zadetek za 31:25.


Prvi so priložnost za napad dobili Koprčani, a je zadetek ubranil vratar črno - rumenih, Aljaž Panjtar. V protinapadu je v 1. minuti je za 1:0 zadel Domen Tajnik. Panjtar je do 4. minute ubranil že 4 gole, Velenjčani pa so z zadetkom Tilna Sokoliča v 4. minuti bili v prednosti za +3 (4:1). Domačini so nadaljevali z dobro predstavo, v 26. minuti pa so bili z zadetkom Branka Predovića v prednosti že za +6 (15:9). Črno - rumeni so na odmor odšli s 4 zadetki prednosti (17:13)


V drugem polčasu je v 32. minuti mrežo nasprotnikov stresel Kenan Pajt za 18:13. Do 33. minute so se Koprčani domačinom pribljižali na 18:15, a so Velenjčani ponovno pohodili plin in z zadetkom Aleksa Kavčiča v 46. minuti prednost povišali za +7 (23:16). Svoj prvi zadetek v dresu Gorenja Velenja je v 45. minuti prispeval tudi Enej Slatinek Jovičić za 26:18. Za zadnji zadetek Velenjčanov na srečanju je v 58. minuti poskrbel Verdinek (31:25). Na koncu so se ose veselile zmage z 31:27.


V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Tilen Sokolič s šestimi zadetki.

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje / Jurij Vodušek Foto: RK Gorenje Velenje / Jurij Vodušek

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!