ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Okrogla miza | Šport v obdobju epidemije

NOVICA 01.02.2021



Pandemija novega koronavirusa je poleg različnih omejitev, ki smo jim priča v vsakdanjem življenju, povzročila izdatno omejitev izvajanja športne dejavnosti na različnih ravneh. V drugem valu epidemije v Sloveniji je organizirana športna dejavnost izdatno omejena predvsem za otroke in mladino in organizirano športno rekreacijo. Trenutna omejitev traja že več kot tri mesece potem, ko je lanskoletna spomladanska omejitev trajala več kot štiri mesece.

Dolgotrajno več mesečno omejevanje izvajanja velikega dela organiziranih športnih dejavnosti povzroča negativne posledice množici otrok in mladine, govori se že o generacijah. Na to opozarjajo številni strokovnjaki in tudi izsledki raziskav na tem področju. Ugotovili so, da se je gibalna učinkovitost otrok in mladine zaradi omejitev izrazito zmanjšala, pri otrocih se je zelo povečal delež podkožnega maščevja, zaznan je velik upad interesa otrok za športno dejavnost.

Slovenski šport se zaveda nevarnosti bolezni COVID-19, vendar poudarja, da je šport lahko del rešitve za preprečevanje širjenja virusa SARSCoV-2 in ne del problema.

Na okrogli mizi bomo govorili o trenutnem stanju in predlaganih rešitvah, kako kljub prisotnosti virusa med nami prilagoditi izvajanje športa.

Na okrogli mizi, vodil jo bo Igor Bergant, bodo sodelovali predstavniki NIJZ, Fakultete za šport, nacionalnih panožnih športnih zvez, OKS-ZŠZ, strokovni športni delavci nacionalnih panožnih športnih šol in zdravniki.

Ogled okrogle mize bo mogoč preko spletnega naslova www.olympic.si/okrogla_miza_oks, kjer boste lahko postavili pisna vprašanja sodelujočim na okrogli mizi.

VABLJENI!


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak