ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Odlični rezultati velenjskih plavalcev na mitingu v Kamniku

NOVICA 28.06.2021



V soboto, 26. 6. 2021, so na tekmovanju v Kamniku (MM Veronika) nastopili tudi plavalci in plavalke velenjskega kluba. Tekmovanje je namenjeno predvsem mlajšim starostnim kategorijam. V klubu so veseli, da so najmlajši tekmovalci, veliko jih je sploh prvič tekmovalo na večji tekmi, prikazali zelo dobro plavanje in se že na svoji prvi tekmi uvrščali v finale.

 

Vsi tekmovalci so se pomerili v vseh štirih tehnikah tako 50 metrskih kot tudi 100 metrskih disciplinah. V 50 metrskih disciplinah so potekala tudi popoldanska finala po kategorijah. Največkrat je v finalu plavala Najya Hana Jukić, ki si je finalne nastope priborila v delfinovem, hrbtnem in prostem stilu. Osvojila je dve zlati medalji (50 m delfin in 50 m hrbtno) in srebrno medaljo (50 m prosto). Po dvakrat sta se v finale uvrstila tudi Miha Princl (50 m delfin in 50 m hrbtno) in Matic Založnik (50 m delfin in 50 m prosto). Miha si je v delfinovi tehniki priplaval bronasto medaljo. Že dopoldan pa si je priplaval srebrno medaljo na 100 m hrbtno. Lana Lamešić si je priplavala popoldanski finale na 50 m prsno. Najbolj pa so presenetile Nikolina Milijaš, Pika Planko in najmlajša Ria Rebec, ki so že na prvi tekmi plavale v finalu. Nikolina in Pika v disciplini 50 m hrbtno, Ria pa v disciplini 50 m prosto.

Predvsem so v klubu veseli, da je na tekmi sploh prvič nastopilo kar nekaj njihovih plavalcev. Ani, Asji, Edinu, Enisu, Klari, Lei, Nikolini, Piki, Rii in Živi še posebno česitamo za njihov prvi nastop na večji plavalni tekmi in jim želimo še veliko dobrih plavalnih tekem. Seveda pa iskreno čestitamo tudi ostalim plavalcem in njihovim trenerjem za borbene in odlične nastope.

 

Vir: Plavalni klub Velenje

Foto: Plavalni klub Velenje Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!