ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Uveljavljanje brezplačnega testiranja za strokovne delavce v športu

NOVICA 26.08.2021



Vlada RS s spremembami Uredbe o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS št. 132/21) omejila krog upravičencev do brezplačnih testiranj na prisotnost virusa SARS-CoV-2 s testi HAG. Uredba določa, da je testiranja s testi HAG brezplačno omogočeno osebam, za katere je z odloki vlade, s katerimi se določajo ukrepi za preprečevanje in obvladovanje posledic nalezljive bolezni COVID-19, določeno obvezno testiranje na virus SARS-CoV-2. Uredba nadalje določa, da upravičenci do brezplačnega testiranja morajo svoj status verodostojno izkazati izvajalcem presejalnega programa oziroma, da morajo izvajalcem testiranj predložiti verodostojno dokazilo o upravičenosti do brezplačnega testiranja.

Za področje športa so, na podlagi Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, do brezplačnega testiranja upravičeni:
- strokovni delavci v športu (športni trenerji in drugi voditelji športnih programov), ki izvajajo proces športne vadbe ali športno rekreativno dejavnost in
- izvajalci programov (predavatelji) strokovnih usposabljanj v športu.

Kot verodostojno dokazilo s katerim posameznik izkaže upravičenost do brezplačnega tedenskega testiranja s testi HAG, šteje potrdilo, ki ga izda delodajalec oziroma organizacija s katero ima strokovni delavec v športu sklenjeno pogodbo oziroma dogovor o sodelovanju z nalogo izvajanja športne vadbe športnikov, športno rekreativne dejavnosti ali programa strokovnega usposabljanja v športu.

Za samozaposlene v športu zadošča izjava s katero samozaposlena oseba izjavi, da izvaja proces športne vadbe ali športno rekreativno dejavnost.

Prilagamo obrazec potrdila o izpolnjevanju pogojev upravičenosti do brezplačnega testiranja na virus SARS-CoV-2 s HAG testi iz naslova športa za delodajalce ter obrazec izjave o izpolnjevanju pogojev upravičenosti do brezplačnega testiranja na virus SARS-CoV-2 s HAG testi za samozaposlene.

IZJAVA ZA DELODAJALCE

IZJAVA ZA SAMOZAPOSLENE

Vsebina obrazca je usklajena z Ministrstvom za zdravje.
 


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak