ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Sprejem velenjskih olimpijcev iz Tokia 2020

NOVICA 07.09.2021V petek, 10. septembra, se bo v Velenju na Titovem trgu odvil sprejem velenjskih olimpijcev, ki so na olimpijskih in paralimpijskih igrah v Tokiu nastopili zelo uspešno – osvojili so zlato, srebrno in bronasto medaljo. V sklopu otvoritvene slovesnosti 32. Pikinega festivala, ki se začne v petek, 10. septembra, ob 17. uri na Titovem trgu bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol sprejel zlato športno plezalko Janjo Garnbret, selektorja slovenske plezalne reprezentance Gorazda Hrena in parastrelca Gorazda Frančka Tirška.

Svetovna prvakinja v balvanskem plezanju in v težavnosti Janja Garnbret, članica Šaleškega alpinističnega odseka in večkratna naj športnica leta v Mestni občini Velenje, je na olimpijskih igrah v Tokiu osvojila zlato medaljo v kombinaciji. Svojo plezalno kariero je začela v Velenju pod mentorstvom trenerja Gorazda Hrena, zdajšnjim selektorjem slovenske plezalne reprezentance.

Gorazd Franček Tiršek, član Strelskega društva Mrož Velenje in večkratni naj športnik invalid v Mestni občini Velenje, je na paralimpijskih igrah v Tokiu pred dnevi osvojil srebrno in bronasto medaljo.

Na olimpijskih igrah v Tokiu je nastopila tudi Anita Horvat, članica Atletskega kluba Velenje, ki pa je na dan sprejema zaradi tekmovanja odsotna. Sprejem za Anito Horvat bo v soboto, 18. septembra, ko bomo na Titovem trgu pripravili prireditev Velenje se predstavi. V sklopu te prireditve bo sprejem tudi člane Rokometnega kluba Gorenje Velenje, ki so konec maja letos osvojili četrti naslov državnih prvakov.

Odličnih uspehov naših športnikov se v Velenju vedno veselimo in še enkrat za uspehe vsem čestitamo!

Prijazno vabljeni na sprejem velenjskih olimpijcev!


Koledar dogodkov

Redna letna skupščina Športne zveze Velenje 2021

DOGODEK
Redna letna skupščina bo potekala v sredo, 14.4.2021, z začetkom ob 16.30 uri, preko spletne platforme Zoom.