ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


NIKLAS PRVO ČLANSKO PRVENSTVO KONČAL NA 10. MESTU

NOVICA 22.11.2021



Velenjčan, Niklas Tamše je v soboto, 13. novembra, s slovensko karate reprezentanco odpotoval v Združene Arabske Emirate, v Dubaj, na 25. WKF svetovno člansko prvenstvo v karateju in v PARA karateju.

Kot edini predstavnik slovenske moške reprezentance, je na tatami stopil v sredo, 17. novembra. V kategoriji borbe člani - 60 kg se je kosal s 76. najboljšimi borbaši Sveta.

V pred krogu je bil prost. Nato mu je nasproti stal Brazilec Douglas Bros, trikratni svetovni prvak iz Beograda 2010, Bremna 2014 in Dubaja 2021. Kljub mladosti, je v borbo z 35 letnim Brazilcem stopil zelo suvereno in povedel z 2:0. Nato se je borba obrnila v prid Brazilca, z rezultatom 4:2. Ker se je Douglas Brose zanesljivo prebil v finale in ponovno osvojil titulo svetovnega prvaka, je bil Niklasu Tamše omogočen boj za bronasto odličje. Ponovno je stopil na tatami v četrtek, 18. novembra, vendar je bil zanj z 1:0 usoden Abdullah Shaaban iz Kuvajta.

»Vesel sem, da je strokovni štab Karate Zveze Slovenije, kljub rosnim 18. letom potrdil Niklasov nastop na Svetovnem prvenstvu. Z borbami je pokazal, da se lahko kosa s svetovno elito. Izpolnila se mu je velika želja in se je na borišču pomeril z brazilskim vzornikom. Upam, da se bo trenutna pandemija počasi umirila in se bodo tekmovalci lahko ponovno udeleževali mednarodnih tekmovanj, pridobivali točke za plasmaje na Svetovni WKF lestvici in dragocene izkušnje. V prihodnjem tednu bova z Niklasom pogledala borbe, naredila analizo in na treningih odpravljala napake/situacije, ki so nasprotnikom omogočile zmago. V četrtek, 25. novembra pa odpotuje na 21. Balkansko prvenstvo za kadete, mladince in U21, v Rijeko na Hrvaško« je za konec dodal njegov klubski trener Branko Kramberger.

Čestitamo!

Niklas Tamše

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!