ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Ose zabeležile novi dve točki v državnem prvenstvu

NOVICA 23.04.2022



 Rokometaši Gorenja Velenja so po visoki zmagi proti Ormožu, slavili tudi proti Slovanu. Dve zaporedni zmagi v državnem prvenstvu sta dobri popotnici za torkovo tekmo četrtine finala Lige Evropa.

Prvi zadetek na tekmi so dosegli domačini in povedli z 1:0. V 3. minuti tekme je Tilen Sokolič rezultat izenačil na 1:1. Za prvo vodstvo Velenjčanov je v 7. minuti poskrbel Enej Slatinek Jovičić. S črte sedmih metrov je v naslednji minuti zadel Tilen Sokolič in prednost povečal na dva zadetka. Prvo vodstvo s tremi zadetki so Velenjčani dosegli v 15. minuti z zadetkom Kenana Pajta. Pet minut pred koncem polčasa so rokometaši Gorenja Velenja vodili za štiri zadetke. Na polčas sta se ekipi odpravili pri rezultatu 9:12.

Ose so drugi polčas začele sunkovito in z delnim izidom 1:4, v 33. minuti povedle s šestimi zadetki (11:16). Novo najvišje vodstvo na tekmi (+7) je v 39. minuti postavil kapetan David Miklavčič (13:20). V 43. minuti so črno-rumeni z zadetkom Kenana Pajta povedli z desetimi zadetki (13:23). Rokometaši Gorenja Velenja so tekmo zanesljivo pripeljali do konca in se po zadnjem sodnikovem žvižgu veselili zmage z rezultatom 30:24.

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil z osmimi zadetki Kenan Pajt, s petimi mu je sledil Matic Verdinek. Za igralca tekme je bil izbran Jernej Drobež.

Varovanci Zorana Jovičića se po dveh zaporednih zmagah v Ligi NLB odpravljajo na prvo tekmo četrtine finala Lige Evropa. Njihov nasprotnik je ekipa Benfice, ki je v osmini finala slavila proti francoskemu Toulousu.

Čestitamo!

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak