ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Cvetkoti odlični na državnem prvenstvu!

NOVICA 16.06.2022



Minuli vikend,11. in 12.6.2022, se je v Kamniku odvilo Državno prvenstvo v sabljanju za kategorije člani, veterani, U10, U12, in U14, v vseh treh orožjih (floret, sablja, meč).

V soboto, 11.6.2022, so barve kluba zastopali veterani Jerneja Čretnik, Maja Šerc, Franc Rogan, Tadej Knez in Jure Mravljak, ter najmlajša tekmovalca kluba Ožbi Meža in Anej Vrčkovnik v kategoriji U12. Veterani so se povzpeli na sam vrh! Jerneja je postala državna prvakinja v kategoriji veteranke floret, podprvakinja je kljub poškodbi postala Maja. V kategoriji veterani floret je Tadej postal državni prvak, Franc Rogan pa je osvojil bron. Jure je v kategoriji meč člani dosegel 11. mesto.

Svoj debitantski nastop sta uspešno opravila tudi Anej s 6. in Ožbi z 8. mestom in tako dopolnila uspeh veteranov.
V nedeljo 12.6.2022 so na sabljaško pisto najprej stopile floretašice Maja Šerc, Jerneja Čretnik, Polona Škarja in Pia Čretnik. Maja je v navezi z mlajšima kolegicama Eli Mlekuž in Manco Hribar iz ŠD Tabor, Ljubljana, postala državna prvakinja v kategoriji floret članice - ekipno, drugo mesto pa je osvojila naša naveza v zasedbi Jerneja, Polona in Pia. Sledil je boj ekip v kategoriji floret člani – ekipno, kjer sta se obe velenjski ekipi povzpeli na stopničke. Državni prvaki so postali Luka Mravljak, Jure Mravljak, Anže Guček in Mark Poprask, ki so v finalu premagali ekipo iz Kamnika, 3. mesto pa je po zmagi nad ekipo ŠD Tabor, Ljubljana, osvojila zasedba Cvetkov v sestavi Tadej Knez, Matej Gorjan in Leo Čretnik.

Individualne borbe so se za naše začele v kategoriji članice floret, kjer so nastopile Jerneja Čretnik, Polona Škarja in Pia Čretnik. Pia je na koncu osvojila naslov državne podprvakinje. V finalu je po napeti in težki borbi premoč priznala tekmovalki iz ŠD Tabor, Ljubljana, Eli Mlekuž. Uspeh sta z dobrim sabljanjem dopolnili Jerneja s 5. in Polona z 8. mestom.

Maja Šerc in Tadej Knez sta se pomerila tudi v kategorijah veteranke/veterani meč in osvojila naslova podprvakov.
Zadnji so na sabljaške piste stopili tekmovalci v kategoriji floret člani. Za velenjski klub so tekmovali: Tadej Knez, Matej Gorjan, Anže Guček, Luka Mravljak, Jure Mravljak, Mark Poprask in Leo Čretnik. Kar trije velenjski tekmovalci so stali na stopničkah. Anže in Jure sta zasedla 3. mesto. V finalu je moral Mark zaradi poškodbe prekiniti dvoboj proti Mateju Kušarju iz ŠD Tabor, Ljubljana, ki je tako postal državni prvak, Mark pa je osvojil naslov državnega podprvaka. Uspeh so dopolnili Luka s 7., Leo z 9., Matej z 10. in Tadej s 13. mestom.

Zaradi poškodbe kot tekmovalka ni natopila Iza Šerc, udeleženka letošnjega svetovnega in evropkega prvenstva za mladinke, ki pa je na tem državnem prvenstvu opravila še praktični del preizkusa za sodnike pripravnike in tako pridobila nacionalno sodniško licenco za sojenje v orožjih floret in meč.

Ves čas tekmovanja je Cvetkote spremljal trener Klemen Špeh, ki je opravljal tudi nalogo ocenjevalca sodnikov pripravnikov.

Tako velik in množičen uspeh velenjskih tekmovalcev je nedvomno plod trdega in strokovnega dela v klubu, pa tudi izjemnega športnega in ekipnega duha, ki vlada med njimi.

Bravo in iskrene čestitke vsem, ki ste nastopili ali drugače pripomogli k udeležbi na letošnji izvedbi državnega prvenstva!

 

 

Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje


 

Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak