ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Lana Lamešić osvojila dve medalji na državnem prvenstvu v Ljubljani

NOVICA 18.07.2022



V soboto (16. 7. 2022) in nedeljo (17. 7. 2022) je v Ljubljani potekalo moštveno in posamično državno prvenstvo za mlajše dečke in mlajše deklice. Tekmovanje je potekalo v štirih delih; dopoldanski in popoldanski del v katerih so bila direktna finala v vseh odplavanih disciplinah. Na kopališču Kodeljevo je nastopilo 23 plavalnih klubov iz celotne Slovenije. Plavalci in plavalke našega kluba so zasedli skupno odlično 9. mesto. Osvojili so skupaj 7821 točk (točkujejo se vsi rezultati plavalcev in plavalk, ki dosegajo 150 FINA točk ali več).

Za medalji in stopničke je poskrbela Lana Lamešić. V soboto si je v disciplini 100 m prsno priplavala bronasto medaljo. Izjemno borbo je Lana prikazala v nedeljo zjutraj, ko je v pol krajši disciplini osvojila srebrno medaljo in le za 4 stotinke sekunde zaostalo za prvim mestom. Poleg medalj je Lana osvojila še odlično 4. mesto v zadnji posamični disciplini (200 m prsno) in 10. mesto v disciplini 200 m mešano.

Med najboljših deset v Sloveniji se je v posameznih disciplinah uvrstil tudi Enis Bašić. V disciplini 100 m prsno je osvojil odlično 8. mesto. V nedeljo si je na 50 m prsno, kot tudi na 200 m prsno priplaval 10. mesto.

Državnega prvenstva so se udeležili in se borili tudi: Anclin Klara, Blatnik Klara, Garcia Petras Lara, Hadžiaganović Adna, Petrič Zarja, Rebec Ria, Šterk Neža, Ajšić Edin, Lesnjak Jošt in Sevčnikar Ian.

Čestitke vsem plavalcem in plavalkam za izjemno borbo in odplavane nove osebne rekorde. Vemo, da brez trenerjev vsega tega ne bi bilo, zato gredo vse čestitke tudi vsem njim (Jure Primožič, Vlado Stjepić, Marko Krstić in Kaja Vrhovnik).

Vir: Plavalni klub Velenje

Foto: Plavalni klub Velenje Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak