ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Državni rekord Matica Bizjaka Jambrovića na mednarodnem tekmovanju v Kranju

NOVICA 22.11.2022



V soboto (19. 11. 2022) in nedeljo (20. 11. 2022) je v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju potekal močan mednarodni miting Špelin in Vesnin memorial. Tekmovanje je posvečeno dvema izrednima slovenskima plavalkama – Špeli Rebolj in Vesni Praprotnik-, ki sta v začetku 80. izgubili svoji življenji – Špela v letalski nesreči na Korziki, Vesna pa v prometni nesreči. Obe plavalki sta konec sedemdesetih tvorili steber mlade generacije plavalk in plavalcev kranjskega Triglava. Jutranjim kvalifikacijam so sledila popoldanska finala (A, B in C).

Za izjemen uspeh je poskrbel Matic Bizjak Jambrović, ki je v soboto popoldan odplaval nov državni kadetski rekord v disciplini 50 m prosto. Nova najboljša znama zdaj znaša 23,17. S tem je Matic popravil prejšnji rekord za 5 stotink sekunde in ga prevzel od Jerneja Godca, ki je rekord odplaval pred skoraj dvajsetimi leti. Poleg tega je Matic osvojil tudi drugo mesto v disciplini 100 m delfin.

Najya Hana Jukić je v disciplini 50 m hrbtno (1. mesto), tako dopoldan, kot tudi v popoldanskih finalih, popravila klubski kadetski rekord, ki ga je imela prej v lasti Aida Jusić. Ura se je ustavila v času 29,63. Najya Hana je osvojila prvo mesto tudi v disciplini 50 m prosto in 100 m prosto ter drugo na 200 m prosto.

Tudi Miha Princl je v disciplini 50 m hrbtno popravil svoj rekord za dečke. Odplaval je rezultat 28,66 in si priplaval 3. mesto v svoji kategoriji.

Medalji je v svoji kategoriji osvojil tudi Metod Lamot, ki je stopil na drugo stopničko tako v disciplini 50 m hrbtno, kot tudi na 100 m hrbtno.

V posameznih popoldanskih finalih so plavali tudi Anže Guštin, Domen Lamot, Brin Lorger, Jan Mrkonjič, Špela Pohorec in Dane Šibanc.

Čestitamo vsem plavalcem in plavalkam ter njihovim trenerjem za odplavane osebne rekorde in prikazano borbenost.

 

Vir: Plavalni klub Velenje 

Foto: Plavalni klub Velenje Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak