ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Ose do novih točk v državnem prvenstvu

NOVICA 22.11.2022Ose so se po odličnem začetku tekme, na koncu veselile zmage proti RD LL Grosist Slovan z rezultatom 36:29 in novih dveh točk v državnem prenstvu.

Rokometaši RK Gorenje Velenje so v 9. krogu Lige NLB gostovali pri ekipi Slovana, ki jo je pred kratkim okrepila bivša osa, krožni napadalec Darko Stojnič. Velenjčani so tekmo na Kodeljevem odprli odlično in v sedmi minuti z zadetkom Matica Verdinka povedli s 5:0. Ose so tempo igre diktirale vse do konca prvega polčasa. S čvrsto obrambo in razpoloženim Skokom med vratnicama, so črno-rumeni na odmor odšli s štirimi zadetki prednosti.

Po slabšem prvem polčasu, so domačini drugega odprli veliko bolje. Velenjčanom so se v 48. minuti z zadetkom Alekse Tufegdžića uspeli približati na zadetek zaostanke. Ose niso dovolile, da bi igralci Slovana naredili preobrat. Deset minut pred koncem je Urban Pipp prednost svoje ekipe spet povečal na štiri. Rokometaši Gorenja Velenja so do konca tekme prednost višali, in se na koncu veselili zmage z rezultatom 36:29 in novih dveh točk v Ligi NLB.

Najboljši strelec tekme je bil z enajstimi zadetki Tilen Sokolič. Z osmimi mu je sledil domačin Aleksa Tufegdić. Velenjska vratarja sta skupaj zbrala enajst obramb.

V mesecu novembru bodo varovanci Zorana Jovičića odigrali še dve tekmi. Prva bo na sporedu naslednji petek, 25. novembra v Rdeči dvorani proti RK Dobova, druga pa čez pet dni v Trebnjem proti RK Trimo Trebnje.

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športno predavanje "Vztrajam, torej sem!" z Glorio Kotnik in Sašom Pistotnikom

DOGODEK
Predavanje bo potekalo v Vili Bianca v torek, 26. septembra s pričetkom ob 17. uri. Udeležba na dogodku je brezplačna.