ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Skupna zmaga velenjskih plavalcev na zimskem delu troboja

NOVICA 16.01.2023



V soboto, 14. 1. 2023, je na domačem bazenu v Velenju potekalo še 3. kolo troboja. V seštevku vseh treh trobojev in vseh odplavanih disciplinah so velenjski plavalci in plavalke osvojili odlično 1. mesto. Zmagali so prav na vseh treh trobojih in prehiteli tekmovalce iz plavalnega kluba Fužinar iz Raven na Koroškem, ki so zasedli 2. mesto in plavalce iz mariborskega Branika. Na tekmovanju so nastopili tudi velenjski paraplavalci in paraplavalke iz skupine Delfinčki in še dodatno pripomogli k zanimivosti tekmovanja. 

V kategoriji dečkov (letnika 2009 in 2010) in deklic (letnika 2010 in 2011) sta za zmage poskrbela Omar Mustafić (50 m prosto) in Pika Planko (50 m prosto in 100 m delfin). Druga sta bila Tia Mrkonjič (200 m hrbtno) in Grega Navodnik (200 m hrbtno in 200 m prosto). Tretje mesto pa sta si priplavala Lana Lamešić (100 m prsno) in Omar Mustafić (200 m hrbtno in 200 m prosto). V isti kategoriji so nastopili tudi naslednji velenjski plavalci in plavalke: Klara Anclin, Enis Bašić, Klara Blatnik, Noa Fricelj, Lara Garcia Petras, Gaja Kotnik, Jadran Modrijan Lojen, Nikolina Milijaš, Pia Rožič, Ana Sušec Jambrović, Manca Šuligoj, Asja Trumić, Nikolina Vasiljević in Mia Zijan.

V kategoriji mlajših dečkov (letniki 2011 in mlajši) in mlajših deklic (letniki 2012 in mlajše) sta za zmagi poskrbela Edin Ajšić (50 m prosto), Ria Rebec (50 m prosto, 200 m hrbtno in 200 m prosto) in Neža Šterk (100 m prsno). Drugega mesta so se veselili Adna Hadžiaganović (50 m prosto in 200 m prosto), Tibor Malbašić Vodovnik (100 m prsno) in Zarja Petrič (100 m prsno). Tretji pa so bili Edin Ajšić (200 m prosto), Adna Hadžiaganović (100 m prsno), Jošt Lesnjak (100 m prsno) in Zarja Petrič (50 m prosto in 200 m prosto). V tej kategoriji so nastopili tudi Emma Anclin, Andraž Andrejčič, Rok Berkenjačević, Maja Crevar ,Manca Drev, Marcel Josić, Bor Konečnik, Mateo Lamešić, Ema Lipičnik, Max Lužar, Tilen Melanšek, Tijana Milijaš, Ian Sevčnikar.

Med paraplavalci in paraplavalkami pa so na tekmovanju nastopili Sabina Cimperc, Dejan Cvijić, Jurij Drevenšek, Neo Girotić, Gašper Glušič, Anja Golčer, Maruša Golčer, Urban Goltnik, Amadej Kremžar, Florjan Krevh, Martin Milavec, Uroš Petrović, Tomaž Planinšek, Nej Prodan Šumnik, Alen Šošter, Luka Temnikar in Amadej Verdel.

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo.

Vir: Plavalni klub Velenje

Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak