ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Trije člani Karate kluba Velenje nastopali na Karate svetovni mladinski ligi

NOVICA 01.07.2024



V času od 27.-30.6.2024 je v Poreču na Hrvaškem potekala Karate svetovna mladinska liga (Youth League). Nastopili so tekmovalci iz 27. držav. Med njimi tudi trije člani Karate kluba Velenje.

Prvi je nastopil Benjamin Mešanović, za njim pa tudi Adam Pašić in Maja Mari Pisnik. Domov se vračajo z izvrstno uvrstitvijo:

  • 2.mesto: Maja Mari Pisnik - U14 kata
  • Benjamin je v kategoriji kata mladinci med 103. tekmovalci nastopil proti italijanu s kato Gojushiho Sho.
  • Adam je v kategoriji U14 kata nastopil proti poljaku s kato Kanku Sho med 98. tekmovalci. Boril se je tudi v kategoriji U14 kumite -40kg med 81. tekmovalci.

 

Maja Mari se je med 84. tekmovalkami v kategoriji U14 kata uspela s šestimi zmagami uvrstiti na 2. mesto, kar je izjemen in najvišji uspeh za slovenske predstavnike v katah. Premagala je italijanko, nato je s kato Kanku Sho premagala srbkinjo, z Gojushiho Dai je porazila avstrijko, proti naslednji predstavnici Italije je zmagala z Unsu, s Kanku Sho je premagala predstavnico Indije, nato je z Gojushiho Sho zmagala proti italijanki, finalna borba s črnogorko pa ji je ušla za 0.1 točke.

Tekmovalce je spremljala in jih podpirala klubska trenerka Pia Cesar. Na pomoč pri spremljanju kat in borb so vskočili tudi reprezentančni trenerji.

Iskrene čestitke vsem trem!

Vir: Karate klub Velenje 

 

Foto: Karate klub Velenje Foto: Karate klub Velenje Foto: Karate klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak