ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Fredi Vodušek na SP v namiznem tenisu osvojil naslov svetovnega prvaka

NOVICA 19.07.2024



Na svetovnem prvenstvu, ki je pretekli teden potekalo v Rimu, je na najvišjo stopničko dvakrat stopil član velenjskega NTK Tempo, Fredi Vodušek.

V Rimu je minuli teden, od 8. do 14. julija, potekalo svetovno prvenstvo v namiznem tenisu za veterane in rekreativce. Prvenstvo je zabeležilo rekordno udeležbo, nastopilo ja namreč skoraj 6100 tekmovalcev iz 110 držav. Slovenske barve je zastopalo 40 igralcev in igralk.

Med slovenskimi predstavniki je za prvo kolajno poskrbel Alfred Vodušek iz Velenja (NTK Tempo), ki je postal svetovni prvak v kategoriji posamezno od 70 do 75 let. V finalni tekmi tolažilne skupine je s 3:0 premagal Philipa Bowna iz Anglije. Vodušek je s Cirilom Kozjekom osvojil še zlato kolajno v moških dvojicah. V finalu tolažilne skupine sta bila s 3:0 boljša od dvojice Stead (Anglija) in Cruuka (Švedska).

Vir: Janez Zore / NTZS

Foto: NTK Tempo

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak