ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjski atleti odlični na atletskem Pokalu Slovenije

NOVICA 23.07.2024



V Mariboru je minuli vikend potekal atletski Pokal Slovenije, zadnje letošnje tekmovanje Mednarodne atletske lige Telekom Slovenije, med drugim tudi zadnje tekmovanje za nekatere olimpijce, ki se bodo v teh dneh pridružili slovenski zasedbi, ki bo od 26. do 11. avgusta tekmovala na OI v Parizu.

Odlično so se na pokalnem tekmovanju znova odrezali tudi člani in članice Atletskega kluba Velenje – članice so tekmovanje skupno končale na 2. mestu, člani na tretjem.

Prvi dan tekmovanja si je zlato pritekla Anita Horvat, ki je slavila v teku na 1500 metrov. S časom 4:23,63 je Horvat, ki bo na OI sicer nastopila v teku na 800 metrov, za skoraj sedem sekund ugnala drugo Veroniko Sadek. Zlato si je prvi pokalni dan priboril tudi Dino Subašić, ki je slavil v skoku v daljino (7,57 m).

Drugo mesto sta si pritekli obe velenjski ekipi štafet na 4 x 100 metrov. Za članice so tekle Agata Zupin, Maša Mežnar, Miklavžin Ina in Neja Kimperk, za člane pa Tilen Ovniček, Subašič Dino, Tomaž Turinek in Luka Pek.

Velenjski uspeh je z bronom dopolnila Eva Sevčnikar, ki v skoku v višino pristala na 3. mestu.

Drugi dan tekmovanja je za zlato poskrbel Filip Dominković v metu kopja (76,26). Srebro so osvojile članice štafete na 4×400 metrov – Neja Kimperk, Maša Mežnar, Ina Miklavžin in Anita Horvat. Tekaški uspeh je z bronom v teku na 800 metrov dopolnila Maša Mežnar.

Čestitke!

Vir: Atletska zveza Slovenije 

Foto: Tadej Regent Foto: Tadej Regent

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak