ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Uspešno zaključili nastope na Mednarodnih igrah šolarjev

NOVICA 23.07.2024



V nedeljo, v popoldanskih urah se je iz mehiškega Leona vrnila 22 članska ekipa, ki je na Mednarodnih igrah šolarjev uspešno zastopala Mestno občino Velenje in Slovenijo.

Ekipa se je domov vrnila z dvema medaljama in sicer je v metu krogle 3. mesto osvojila Oriana Lovrec, v skoku v daljino pa se je odlično odrezal Staš Korenič Jamnikar, ki je prav tako zasedel odlično tretje mesto. Uspešno so nastopili tudi ostali športniki in športnice, ki pa jim je tokrat zmanjkalo nekaj sreče za uvrstitev na stopničke.

Z zagotovostjo pa lahko trdimo, da so se otroci domov z izjemno izkušnjo in novimi prijateljstvi. Namen športnega dogodka namreč ni le tekmovanje, temveč tudi, da otroci spoznavajo nove kulture in sklepajo nova prijateljstva z udeležencimi iz drugih držav. Slovenijo so poleg Velenja zastopali športniki in športnice še iz treh mest. Mednarodnih iger šolarjev pa se je vsega skupaj udeležilo preko 1500 udeležencev.

Iskrene čestitke celotni ekipi.

 


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak