ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Šolsko državno prvenstvo v smučarskih skokih

(10.03.2022)

V torek, 8. marca 2022, je v Planici potekalo državno prvenstvo v smučarskih skokih na alpskih smučeh za učenke in učence od 1. do 4. razreda. Iz Velenja so se proti Planici odpravili tekmovalci in tekmovalke iz treh šol, OŠ Gorica, OŠ Mihe Pintarja Toleda in OŠ Šalek.

Ob 9.00 je bil uradni trening, kjer so tekmovalci lahko preizkusili skakalnico, ob 10.00 pa se je začela tekma. Vsak je naredil tri skoke, najboljša dva sta pa štela za uvrstitev.

Evaggelia Pappas OŠ Šalek, je v kategoriji Deklice letnik 2015 osvojila tretje mesto in s tem bronasto medaljo. Ota Buršič OŠ MPT pa v kategoriji Deklice letnik 2013 četrto mesto, prav tako je četrto mesto osvojila Kaja Ramšak, učenka OŠ Gorica in sicer med deklicami letnik 2015.
Ostali so se razvrstili od sedmega mesta naprej. Na uradne rezultate še čakamo.

Tekmovanja so se udeležili naslednji tekmovalci:

OŠ Gorica: Nace Jezernik, Kaja Ramšak, Nace Lenart, Marko Mrkonjić, Anika Juršnik Dolinšek, Jaša Ramšak, Izak Jezernik, Bine Lenart
OŠ Mihe Pintarja Toleda: Ota Buršič
OŠ Šalek: Evaggelia Pappas, Tine Kuzman

Čestitamo!


Koledar dogodkov

Športnik leta 2021 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!