ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Judo - pokal Prlekije v Ljutomeru

NOVICA 24.10.2017



Minulo soboto se je v Ljutomeru odvijala še ena tekma za slovenski judo pokal. Tokrat so velenjski judoisti nastopili v kategorijah mlajših dečkov/deklic (U12), starejših dečkov/deklic (U14) ter mlajših kadetov (U16).

Dopoldan so bili na vrsti najstarejši. Prvi je na tatami stopil Urh Štober. Prikazal je nekaj atraktivnih metov in na koncu osvojil srebrno medaljo. Takoj za njim pa je nastopil še Miha Ciglar, ki je z dvema zmagama in porazom osvojil srebrno medaljo.

Starejši dečki so nato nekaj časa še gledali mlajše kadete, nato pa so prišli tudi oni na vrsto. Klub sta zastopala brata Medved ter Vid Pušnik. Vsi so prikazali zagnanost in željo po čim boljšem nastopu, kar jim je tudi uspelo. Brata Medved, Tjaž in Rok sta v različnih kategorijah oba dosegla 2.mesto. Vid Pušnik pa si je priboril 3.mesto.

Popoldne pa je sledilo še tekmovanje mlajših dečkov in deklic. Velenjski judo klub je tokrat zastopalo, kar sedem mladih judoistov.

Najboljše so se tokrat odrezali Urh Mešelj, Sara Budinski, Ilan Praznik ter Eva Ciglar, ki so si z odličnimi borbami in atraktivnimi ipponi priborili 1. mesto v svojih kategorijah. Prav tako so se dobro borili Tinkara Wlodyga, ki je osvojila 2.mesto in Max Petrak ter David Serenče, ki sta domov odšla z bronastim odličjem.

Vir: Judo klub Velenje


 

Vir: Judo klub Velenje Vir: Judo klub Velenje Vir: Judo klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak