ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Karate - Uspešen vikend za karateisti Karate kluba Velenje

NOVICA 25.10.2017



V soboto, 14.10.2017, so se najmlajši člani Karate kluba Velenje udeležili tekme 1. kola šolske karate lige za leto 2017/2018, ki je potekalo v Žalcu. Tekmovanja se je udeležilo 7 tekmovalcev, ki so dosegli naslednje rezultate:

Lana Jovanovic 1. mesto
Ella Jozic 2. mesto
Jaša TY Pečnik 2. mesto
Benjamin Mesanović 3. mesto
Seid Muharemović, Eon Miklavžina in Aja Kranjc pa so prikazali dobro pripravljenost, a z nekoliko pomanjkanja športne sreče.

V nedeljo, 15.10.2017, pa je v Budimpešti (Madžarska) potekal karate turnir Hungary Open – Saman Cup z močno mednarodno udeležbo. Med 775 prijavljenimi tekmovalci iz 10 držav, je Karate klub Velenje (edini klub iz Slovenije) uspešno in dostojno zastopalo 5 tekmovalcev v različnih kategorijah.

Najboljši rezultat je dosegel Nik Borovnik saj je osvojil

1.mesto v kategoriji – športne borbe dečki U11 in
3. mesto v kategoriji – kata dečki U11.
Ostali tekmovalci Zoja Vanovšek, Enej Vanovšek, Hana Zager in Domen Borovnik so prikazali dobro pripravljenost in le za las zgrešili najvišje uvrstitve.

Na turnirju je sodelovala tudi mladinska in kadetska karate reprezentanca Slovenije, ki se pripravlja na prihajajoče Svetovno prvenstvo v Španiji. V sklopu reprezentance sta nastopila tudi naša dva karateista Pia Cesar in Sebastjan Kauzer.

S tekmovalnostjo in primernim obnašanjem so vsi člani dostojno zastopali Karate klub Velenje. Vodstvo kluba čestita tekmovalkam in tekmovalcem ter trenerjem, obenem tudi njihovim staršem za vztrajanje na zastavljeni športni poti!
 

Vir: Karate klub Velenje

Foto: Karate klub Velenje Foto: Karate klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak