ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Velenjčani pometli z norveškimi prvaki

NOVICA 06.11.2017



Rokometaši Gorenja Velenja se veselijo četrte zmage v elitni VELUX EHF Ligi prvakov, s katero so naredili nov korak proti začrtanemu cilju - uvrstitvi na enega izmed prvih dveh mest v skupini C. V domači dvorani so na svoji šesti tekmi norveške prvake iz Elveruma odpravili s 30:21.

Ekipi sta si v soboto znova stali nasproti po slabih treh tednih. Na prvem obračunu so se zmage z 29:28 veselili Skandinavci. Uspeh so si zagotovili predvsem po zaslugi slabe igre Velenjčanov v obrambi, ki so bili tokrat tudi zato še toliko bolj motivirani.

Črno-rumeni so tekmo sicer začeli nekoliko zadržano, kar so tekmeci izkoristili in povedli z 2:0. »Ose« so nato vendarle zaigrale bolje ter si v 13. minuti priigrale vodstvo z 8:6. Kar nekajkrat v prvem polčasu so izbranci Željka Babića imeli priložnost, da bi prednost dveh zadetkov še povišali, a jim to nikakor ni uspelo. Kljub temu so na glavni odmor odšli v vodstvu s 14:12.

A kar domači vrsti ni uspelo udejanjiti v prvi polovici, je na začetku nadaljevanja to storila z obrestmi in v 36. minuti je povedla za pet golov (19:14). Le minuto kasneje je Slovenec v dresu Elveruma Tine Poklar prejel rdeči karton zaradi grobega prekrška nad Rokom Ovničkom, na koncu s sedmimi goli najboljšega strelca tekme. To je slovenske prvake še dodatno vzpodbudilo, saj so za tem povsem zagospodarili na domačem parketu. Z nekaj izjemnimi obrambami se je izkazal Klemen Ferlin in ko so si s soigralci v 46. minuti priigrali sedem golov prednosti (24:17), je bilo dokončno jasno, da bosta točki ostali v Šaleški dolini.

V novembru Gorenju Velenju preostaja šest tekem, od tega pet proti udeležencem Lige prvakov. Naslednji preizkus, ki bo štel za točke Lige SEHA Gazprom, bo na sporedu že v torek, ko bo v Rdeči dvorani gostoval PPD Zagreb. Tekma članov se bo začela ob 20.45, pred tem pa se bodo na prijateljski tekmi ob 18. uri srečali še mladinci obeh moštev. Nastope med evropsko elito bodo Velenjčani nadaljevali v soboto, ko bodo gostovali v španskem Leonu. 

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak