ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - Derbi tokrat Celjanom

NOVICA 06.11.2017



Lokalni derbi v 78. izvedbi je postregel z bojem ekipe izpod vrha lestvice, ki je v zadnjem krogu uspešno prestala tudi test proti vodilni Olimpiji ter ji odščipnila točko, ter moštva s sredine lestvice, Celjani so sicer nazadnje v Kranju z zmago prekinili niz dveh porazov.

Večji del prvega polčasa so prevladovali velenjski nogometaši, ki so si tudi pripravili nekaj priložnosti. Celjani so potrebovali več časa, a nato na hitro zlomili nasprotnike. Začel je Luka Šušnjara, ko je tik ob zadnji črti spretno preigral dva branilca in nato podal pred gol, kjer je žogo z glavo neubranljivo v mrežo poslal Dangubić. Isti igralec pa je nato v 39. minuti poskrbel za povišanje vodstva.

Ko se je že zdelo, da bodo Celjani brez težav zdržali do konca, pa je Junuzović v 82. minuti zadel je z glavo po natančni podaji Damjana Trifkovića in poskrbel za napeto končnico.

A preobrata ali vsaj izenačenja ni bilo, gostje so sicer v zadnji minuti še enkrat zapretili, toda po podaji Junuzovića pred gol tam ni bilo nobenega od njegovih soigralcev, tako da so se nazadnje Celjani učinkovito maščevali Velenjčanom za poraz na prvi letošnji medsebojni tekmi, ko je bilo v Velenju v 6. krogu prav tako 2:1. 

 

Vir: Nogometni klub Rudar Velenje

Foto: Jurij Vodušek

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak