ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Kljub veliki borbenosti brez točk proti Zagrebčanom

NOVICA 08.11.2017



Na derbiju 7. kola Lige SEHA Gazprom so rokometaši Gorenja Velenja po ogorčenem boju morali priznati premoč zasedbi PPD Zagreba. Hrvaški prvaki so bili v Rdeči dvorani boljši s 25:23.

V prvem polčasu so zbrani gledalci lahko spremljali identičen razplet kot pred tremi dnevi, ko je v Šaleški dolini na tekmi VELUX EHF Lige prvakov gostoval norveški prvak Elverum. Črno-rumeni so obračun z Zagrebčani znova začeli precej zadržano, jim dopustili vodstvo z 2:0, nato pa vendarle tudi sami zagnali motorje. Domačo zasedbo je v prvih 15 minutah v igri držal Nejc Cehte, ki je prispeval štiri izmed petih zadetkov svoje ekipe (5:6), ko pa je svoje v vratih svoje dodal še Klemen Ferlin, so Velenjčani dokončno ujeli ravnotežje.

Po treh zaporednih golih kapetana Nika Medveda so »ose« prešle v vodstvo in ob koncu 21. minute povedle z 10:8. S prednostjo dveh zadetkov (14:12) so se odpravile tudi na glavni odmor, potem ko niso izkoristile zadnjega napada, s katerim bi si sploh prvič uspele priigrati tri gole naskoka.

V nadaljevanju so Zagrebčani ujeli priključek, izbranci Željka Babića pa so se z njimi uspešno kosali vse do zadnjih 10 minut. Sredi 50. minute je Medved v nasprotnem napadu zadel za 20:19, nato pa so njegovi ekipi pošle moči. Na krilih Stipeta Mandalinića in Žarka Markovića, ki sta skupaj dosegla kar 17 zadetkov, so Zagrebčani v 57. minuti povedli s 24:21 in tekmo mirno zaključili.

Pri Gorenju Velenju je tekmo s šestimi zadetki s prav toliko strelov zaključil Medved, pet pa jih je dodal Cehte. Slovenske podprvake nov preizkus čaka že v soboto, ko se bodo po dolgotrajnem potovanju v VELUX EHF Ligi prvakov v španskem Leonu pomerili z Ademarjem. Pomembna tekma v boju za eno izmed prvih dveh mest v skupini C, ki prinašata dodatna obračuna za vstop v osmino finala, se bo začela ob 19.30.

Torek je bil sicer v Rdeči dvorani rokometno obarvan tudi že pred članskim obračunom. Za to sta poskrbeli mladinski ekipi obeh klubov, ki sta se pomerili na prijateljski tekmi. Gorenje Velenje je bilo na koncu boljše s 36:26.

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: Jurij Kodrun Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak