ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Sabljanje - Odličen nastop mladih velenjskih sabljačev v Zagrebu

NOVICA 10.11.2017



Hrvaška prestolnica je minulo soboto in nedeljo, 28. in 29. 10., gostila 14 sabljaških klubov iz Hrvaške in Slovenije. Zagrebški sabljaški klub VMD je tudi letos organiziral svoj tradicionalni turnir, 18. VMD kup Zagreb, ki je potekal v dvorani Velesejma. Tekmovanje je potekalo v floretu in meču, v kategorijah 10, 12 in 14 let posamično in ekipno v floret meču do 14 let.

Tekmovalci Sabljaškega kluba Rudolfa Cvetka so še enkrat dokazali svoje kvalitete, saj so s svojimi štirimi tekmovalci osvojili kar tri medalje. V kategoriji floret deklice B, je med 15. tekmovalkami Ana Jurjovec s tretjim mestom osvojila bronasto medaljo. Nase je opozorila tudi druga velenjčanka Iza Šerc, saj je v močni konkurenci osvojila zelo dobro 6. mesto. Z malo sreče bi se Iza lahko uvrstila še višje kot se je. Žal ji žreb ni bil najbolje naklonjen, saj jo je premagala izjemno razpoložena zagrebška tekmovalka Barbara Rismondo, ki je v nadaljevanju preprečila tudi Ani Jurjovec še po višji uvrstitvi.

Pri fantih sta Mark Poprask in Leo Čretnik najprej nastopila v kategoriji floret dečki B, kjer sta med starejšo konkurenco končala na 10. in 11. mestu. V nadaljevanju turnirja pa sta pokazala iz kakšnega testa sta, saj sta v svoji starostni kategoriji floret dečki C dosegla vrhunske rezultate. Mark Poprask je osvojil odlično tretje mesto in bronasto medaljo. V polfinalu je izgubil prav od svojega klubskega kolega, po izjemno napetem dvoboju je Leo zmagal z 10:9. To je bil tudi najtežji dvoboj Čretnika. Vse ostale tekmece je suvereno premagal in osvojil gladko 1.mesto in zlato medaljo.

Organizacija turnirja je bila odlična. Organizatorji pa že zdaj razmišljajo, da bi naslednje leto razširili tekmovanje tudi na starejše skupine. Klemen Špeh, trener sabljaškega kluba Rudolf Cvetko pa je po končanem turnirju bil izjemno zadovoljen s svojimi varovanci in številom osvojenih medalj. 

 

Vir: http://www.velenjcan.si

Foto: www.velenjcan.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak