ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Deskanje - v Cortini rezultat kariere za Kotnikovo, Marguč 13.

NOVICA 16.12.2017



Deskarji in deskarke paralelnih disciplin so se pomerili na novih preizkušnjah svetovnega pokala. Italijanska mini-serija tekem se je nadaljevala v Cortini d'Ampezzo, kjer sta bila danes na sporedu paralelna veleslaloma, slovenske barve pa je tokrat branila šestčlanska zasedba.

Kvalifikacijske vožnje so prinesle precej boljše rezultate kot pred 24. urami v Carezzi. V izločilne boje sta se namreč uvrstila Rok Marguč in Gloria Kotnik, oba z 11. časom voženj. Silovit povratek je uprizoril Žan Košir, ki je ob svojem prvem nastopu po tistem na Rogli meseca januarja, ko je osvojil tretje mesto, postavil drugi najboljši čas na modri progi. Žal je bil v drugi vožnji nato diskvalificiran, kar je pomenilo, da je bil uvrščen na 32. mesto.

Sreča znova ni bila na strani Tima Mastnaka, ki je bil včeraj naš najboljši na 20. mestu. Če ga je v Carezzi od osmine finala ločilo devet stotink sekunde, ga je danes le osem, kar je na koncu pomenilo 18. mesto. Obetavno je začel tudi Jure Hafner, ki je uvodoma postavil 16. čas, nekoliko slabši drugi nastop pa ga je popeljal na 27. mesto. Najmlajši član reprezentance, Črt Ikovic, je bil 52.

Ob 14. uri so se boji na progi Tondi Normale nadaljevali. Gloria je svojo nalogo opravila odlično in preskočila rusko oviro po imenu Ekaterina Tudegeševa in se s tem prvič v karieri uvrstila v četrtfinale. Rok za tem žal ni bil tako uspešen. Z Valeryem Kolegovom sta bila z ramo ob rami, na koncu pa je ciljno črto prvi prečkal Rus, z 0.17 sekunde prednosti.
Kotnikova se je v četrtfinalu pomerila z Avstrijko Claudio Riegler in ji morala priznati premoč. Naša severna soseda je bila namreč 35 stotink hitrejša. Gloria je na koncu vseeno prišla do izjemnega rezultata, celo najboljšega v karieri. Veselila se je osmega mesta, medtem ko je bil Marguč na koncu 13.

Do druge zmage v dveh dneh je prišla Čehinja Ester Ledecka, pri moških pa je slavil Avstrijec Alexander Payer. Cortina d'Ampezzo bo jutri gostila paralelna slaloma. Kvalifikacije se bodo začele ob 15.00, izločilni boji pa ob 19.20. 

Bravo Gloria in Rok!

Vir: Sloski.si

Vir: sloski.si Vir: sloski.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak