ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - preko Kopra 2013 do četrtfinala Pokala Slovenije

NOVICA 13.12.2016



Rokometaši Gorenja Velenja so zadnji udeleženci četrtfinala Pokala Slovenije. Po izredno napetem in izenačenem dvoboju z RD Koper 2013 so si napredovanje priigrali po zmagi z 29:26.

Tekmeca med najboljšo osmerico - obračuni so predvideni tik pred začetkom reprezentančnega premora, v petek 23. decembra - bodo dobili čez manj kot 24 ur, saj bo žreb na sedežu Rokometne zveze Slovenije na sporedu to sredo ob 13. uri. Poleg Velenjčanov bodo v plesu kroglic sodelovala še moštva RD Urbanscape Loka, RK Pomurje, RD Riko Ribnica, RD Herz Šmartno, RK Maribor Branik, RK Velika Nedelja, RK Celje Pivovarna Laško.

Lepo zapolnjene tribune Rdeče dvorane v Velenju so imele kaj videti. Primorci so v Šaleško dolino pripotovali vidno motivirani, zagotovo pa jim je dodatne želje vlil tudi nekoliko nepričakovan poraz v državnem prvenstvu, ki so ga minulo soboto doživeli na gostovanju v Škofji Loki. Domačim osam so se odlično upirali 54 minut, premoč pa morali priznati šele v zadnjih minutah.

Zasedba Kopra 2013 je že v prvem polčasu nekajkrat pokazala zobe. Po treh zaporednih golih je sredi 20. minute povedla že za dva zadetka (10:8), a so izbranci Boruta Plaskana pravočasno zajezili pobeg. Ob igralcu manj – izključen je bil Blaž Kleč – je 26 sekund pred koncem Matjaž Brumen zadel za 15:14, po minuti odmora gostujočega trenerja Zorana Jovičiča pa so Velenjčani še uspešno ubranili zadnji napad gostov.

Tudi v drugih 30 minutah je bil obračun sila izenačen. Koprčani so še dvakrat uspeli uiti na dva gola naskoka, zadnjič ob koncu 44. minute, ko je Grega Krečič dvakrat zapored zadel za 22:20. Dobrih sedem minut pred koncem je Žiga Smolnikar s sedmim zadetkom, četrtim iz sedmih metrov (4:4) ukanil Klemna Ferlina, ki je za nekaj sekund zaigral prvič po skorajda letu dni od hude poškodbe, in izid poravnal na 24:24.

Naposled so se Velenjčani le prebudili. Ob izteku 53. minute je zadel Brumen, minuto za tem pa prvič na tekmi tudi povratnik po poškodbi kazalca leve roke Alem Toskić. A to še ni bilo vse. Piko na i je nato z natančnim strelom, s katerim je počistil pajčevino v desnem kotu vrat, postavil Gregor Potočnik, po zaostanku s 24:27 pa se gostom ni več uspelo pobrati. Levji delež pri odločilnem nizu je prispeval tudi vratar Rok Zaponšek, ki je v zadnjih šestih minutah zbral štiri izmed svojih 15 obramb.

V dresu Gorenja Velenja je bil na koncu s sedmimi zadetki (šest v prvem polčasu) najboljši kapetan Niko Medved. S šestimi mu je sledil Potočnik, po pet sta jih dodala Rok Ovniček in Brumen.

Rokometnega dogajanja po pokalnem dvoboju v Rdeči dvorani v tem tednu še ni konec. Že v četrtek bo namreč v Šaleški dolini gostoval madžarski Telekom Veszprem. Dvoboj z evropskim velikanom, ki v Ligi SEHA Gazprom brani dva zaporedna naslova prvaka, se bo začel ob 18. uri.

Borut Plaskan, trener RK Gorenje Velenje:
"Morda od moštva iz Kopra nismo pričakovali takšnega odpora. Mislim, da smo na koncu vseeno zasluženo zmagali, četudi se ni vse odvijalo po željah in načrtih. Nekoliko smo igrali v krču, kar se je poznalo pri prehodih v napade, saj nismo prikazali svoje »tečne« igre. Na koncu šteje le zmaga. Z nestrpnostjo pričakujemo sredin žreb. Isti dan se bomo začeli pripravljati na zasedbo Telekoma Veszprema. Prepričan sem, da bodo fantje na tem preizkusu v Ligi SEHA Gazprom igrali veliko bolj sproščeno in prikazali boljšo igro."

Gregor Potočnik, RK Gorenje Velenje:
"Na začetku tekme nam je bilo preveč vse samoumevno, četudi smo pričakovali zahtevno, težko tekmo. Koprčani v zadnjem obdobju kažejo zelo dobre igro, na katero smo se dobro pripravili. Vse stvari se niso odvile po načrtih, a sta večji izbor igralcev in večja izkušenost tehtnico prevesili na našo stran. Zadnjih deset minut obračuna si moramo vzeti za vzor, kako bi morala izgledati naša igra."

POKAL SLOVENIJE, OSMINA FINALA:
Torek, 13. decembra:
RK GORENJE VELENJE : RD KOPER 2013 29:26 (15:14)
Gorenje Velenje: Baznik, Zaponšek, Ferlin v vratih, Cehte 2, Medved 7, Ovniček 5, Pajt, Levc 2, Stojnić, Toskić 1, Potočnik 6, Ferlin, Golčar, Mazej, Kleč 1, Nosan, Brumen 5 (3).
Koper 2013: Vončina in Vran v vratih, E. Jovičič, Grzentič 2, S. Jovičič, Vlah 2, Krečič 5, Matijaševič, Gašperšič, Moljk, Rapotec 3, Smolnik 7 (4), Sokolič 1, Planinc 2, Bratkovič 4 (1). 

Čestitamo fantje! 

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak