ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - dva zadetka Marya za točko proti Kopru

NOVICA 12.12.2016



V 21. krogu prve lige TS so se nogometaši NK Rudar doma pomerili s FC Koprom in remizirali z 2:2.

Stadion ob jezeru, sodniki: Balažič (Ljubljana), Pospeh (Petrovče) in Gabrovec (Ptuj).

Strelca: 0:1 Vekić (3.), 0:2 Vekić (20.), 1:2 Mary (29.), 2:2 Mary (40.).

Postava: Ristić, Iharoš, Grgić, Kašnik, Mužek, Bolha, Grbić (od 90. Billong), Trifković (od 83. Lotrič), Glavina, Vručina, Mary (od 90. Bokalič).

Koprčani so dobro začeli tekmo, saj so povedli že v tretji minuti, ko je po podaji Krivičića zadel Vekić. V sedmi minuti je od daleč streljal Pekuson, a je bil Borivoje Ristić na mestu.

Slednji pa je znova klonil v 20. minuti. Po dolgi podaji je Pekuson prehitel branilce Rudarja in tudi Ristića, ki je stekel iz vrat na svoj desni zgornji vogal kazenskega prostora, od koder je Ganec žogo poslal diagonalno mimo njega in zadel vratnico. Čez golovo črto jo je nato potisnil Vekić.

Devet minut pozneje je John Mary znižal zaostanek, ko je iz bližine potisnil žogo v mrežo po podaji Dominika Glavine. V 36. minuti je najprej moral posredovati Antolović po strelu Denisa Grbića z roba kazenskega prostora, malce zatem pa je z glavo zgrešil Mary. Ta pa je v 40. minuti znova poskrbel za izenačenje, ko je zadel iz bližine. To je bil njegov osmi gol v sezoni, tako da še za dva zaostaja za soigralcem, doslej vodilnim strelcem lige Dominikom Glavino.

Ta je v uvodu drugega dela enkrat zgrešil z glavo, enkrat pa z nogo, na drugi strani pa je od daleč sprožil Teijo, toda Ristić je dobro posredoval, tako kot po prodoru Paljka v 62. minuti. V 66. in 67. minuti sta bila premalo natančna Vekić z glavo in Pekuson od daleč, sledilo je še nekaj strelov na obeh straneh (skupno so jih domači sprožili 14, gosti pa 11), ki pa niso več spremenili izida.

Vir: NK Rudar

 

Vir: NK Rudar

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak