ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Smučanje - Ana Zimšek tretja na slalomu kategorije FIS

NOVICA 16.12.2016



V četrtek 15.12.2016 sta na Ravni Planini v Bosni in Hercegovini potekala še dva slaloma kategorije FIS. Fantovska tekma je bila na koncu razširjeno slovensko državno prvenstvo, saj si je prvih šest mest razdelilo pet Slovencev. Zmage se je veselil včeraj osmi Žan Špilar, ki je za 41 stotink ugnal Matevža Rupnika. Med slednjega in četrtega Anžeta Čufarja se je vrinil Marko Vukičević iz Srbije. Peto mesto je pripadlo Žanu Kralju, mesto za njim pa je končal Nejc Naraločnik.

Tik za prvo deseterico najdemo Tadeja Paščinskega, nov slovenski paket pa na 15. in 16. mestu. Sestavljata ga Jan Napotnik in Žak Žirovnik. V trideseterici so končali še Janez Golob (21.), Maks Jan Mirnik (25.) in Anže Gabrijel (26.). Na 37. mestu je pristal Matej Remič, Arnes Hadžisulejmanović in Jure Čas pa sta žal odstopila v drugi vožnji. Prvi tek se ni izšel Borutu Božiču in Janiju Kavčiču.

Tudi dekleta so lahko zadovoljna s slalomskimi nastopi na Ravni Planini. Ana Zimšek se je veselila tretjega mesta (+3.48), Eva Zimšek je bila 12., Nika Meško pa je na žalost odstopila v prvi vožnji. Zmagala je domačinka Žana Novaković pred Sophio Ralli iz Grčije. 

Ana si je s tem nastopom zagotovili nastop na Univerzijadi 2017.

Čestitamo!

Vir: Smučarska zveza Slovenije

 

Vir: Smučarski klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak