ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Smučarski skoki in nordijska kombinacija - Zelo uspesen vikend za SSK Velenje

NOVICA 20.12.2016



Ta vikend so se skakalke, skakalci in nordijski kombinatorci Smučarsko skakalnega kluba Velenje izjemno izkazali in dosegli fantasticne rezultate.
V avstrijskem Seefeldu so se na Alpskem pokalu pomerili skakalci in nordijski kombinatorci. Smučarski skakalec Aljaz Osterc, ki je že na treningu pokazal zmagovalne skoke, je na nedeljski tekmi s skokoma dolžine 106,5 in 108 osvojil odlično 1. mesto. Dan prej je Aljaž osvojil 3. mesto. V skupnem seštevku, kjer so vštete tudi tekme poletnega dela, je na vrhu Osterc z 275 točkami. Alpski pokal se bo sredi januarja nadaljeval v nemškem Schonachu, konec februarja pa sledijo tekme v Kranju.
Nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik je na nedeljski tekmi (HS 109 in 5 km teka) osvojil fantastično prvo mesto. Na sobotni tekmi (HS 109 in 10 km teka) je bil zaradi težav s skakalnim kombinezonom diskvalificiran. Gasper Brecl je na sobotni tekmi osvojil 25. mesto in osvojil točke, na nedeljski pa je bil 43. Rok Jelen je na tekmah osvojil 39. in 38. mesto. Ožbej Jelen pa 47. in 60.

V skupnem seštevku alpskega pokala, kjer štejejo tudi tekme poletnega dela sezone, je Vid Vrhovnik tretji. Alpski pokal za nordijske kombinatorce se bo nadaljeval 14. januarja v nemškem Schonachu, konec februarja pa bodo na sporedu tekme v Kranju.
Ta vikend pa so se na prvih tekmah v Alpskem pokalu pomerile tudi smučarke skakalke in sicer v nemškem Rastbuechlu. V petek je Jerneja Brecl s skokoma dolžine 72,5 in 77 metrov osvojila 3. mesto. Na sobotni tekmi pa je Jernejo s skokoma 82,5 in 74 metrov poneslo na sam vrh zmagovalnih stopnick.
V avstrijskem Ramsau pa so se v svetovnem pokalu pomerili člani nordijski kombinatorci. Marjan Jelenko je na sobotni in nedeljski tekmi osvojil 39. in 40. mesto. Svetovni pokal se bo nadaljeval 7. januarja na prizorišču svetovnega prvenstva v Lahtiju. 

Vir: SSK Velenje

 

Vir: SSK Velenje Vir: SSK Velenje Vir: SSK Velenje Vir: SSK Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak