ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Sabljanje - velenjski sabljači z državnega prvenstva s sedmimi medaljami

NOVICA 07.01.2017



Sabljači Sabljaškega kluba Rudolf Cvetko Velenje, so se v soboto 7. 1. 2017, udeležili državnega prvenstva za kadete in mladince. Letošnje državno prvenstvo je potekalo v Mariboru. Velenjski sabljači so se zopet odlično odrezali in dokazali, da v teh kategorijah tvorijo vrh slovenskega sabljanja.

Posebej razveseljivo je, da so začele posegati po medaljah dekleta, kar kaže na dobro delo v klubu. Med kadetinjami se je v floretu Nika Jenko prebila do finala in na koncu zasedla drugo mesto. Na odru za zmagovalce se ji je s tretjim mestom pridružila Ana Jurjovec. V kategoriji floret mladinke se je do finala prebila Iza Šerc, ki je na koncu zasedla drugo mesto. Na tretje mesto pa se je uvrstila Pia Čretnik in tako zaokrožila odlične uvrstitve.

Fantje niso hoteli zaostati za dekleti in dokazali, da znajo tudi oni odlično vihteti orožje. V kategoriji floret kadeti je Borut Mohorko nastopil v finalu in na koncu dosegel drugo mesto. V kategoriji floret mladinci pa je v finalu nastopil Luka Mravljak in prav tako dosegel drugo mesto. Na tretje mesto pa se je uvrstil Rok Kovač. Državnega prvenstva so se udeležili tudi Tina Šafarič, Emanuel Planko, Jakob Jurjovec, Vid Mohor in Patrik Poprask, ki so zasedali mesta od 5 do 8 in bodo v prihodnjih letih pod vodstvom trenerja Klemna Špeha zagotovo posegali po višjih mestih.

Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

 

 

Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak