ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Deskanje - Uspešen konec tedna za Ravnjaka, Hafnerja in Marguča

NOVICA 08.01.2017



Deskarji in deskarke prostega sloga so se v ruski prestolnici pomerili na novi preizkušnji v skokih (disciplina Big Air), peti v tej sezoni. Med 38 tekmovalci in 19 tekmovalkami je nastopil tudi naš deskar Tim-Kevin Ravnjak.

Tim-Kevin je v ruski prestolnici nastopil odlično. V kvalifikacijah je v svoji skupini z oceno 77.50 zasedel sedmo mesto, s tem pa le za malo zgrešil finale deseterice. Vseeno je s tem skokom prišel do svoje najboljše uvrstitve v tej disciplini na tekmah svetovnega pokala, na koncu je namreč zasedel 12. mesto. Po višjih mestih je pred tem posegal v snežnem žlebu, enkrat pa v snežnem parku.

Deskarji in deskarke paralelnih disciplin so se na Osojščici, avstrijskem Gerlitznu, v soboto, 7.1.2017, in v nedeljo, 8.1.2017, pomerili na paralelnih veleslalomih evropskega pokala. 

Jure Hafner je v soboto ugnal vso konkurenco in prišel do svoje prve zmage v temu rangu tekmovanj. Rok Marguč je zasedel 5. mesto. Na nedeljskem paralelnem veleslalomu je Jure Hafner zasedel 10. mesto.

Vir: www.sloski.si

Vir: www.sloski.si Vir: www.sloski.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak