ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Projekt Naučimo se smučati 2017 - osnovna šola Antona Aškerca

NOVICA 08.01.2017



Projekt Naučimo se smučati poteka na Golteh, njegov namen pa je otroke petih razredov osnovnih šol naučiti smučanja in varnosti na smučišču.

Gre za edinstven tovrstni projekt v Sloveniji in vključuje šole v Mestni občini Velenje, občinah Šoštanj, Šmartno ob Paki, Mozirje ter Nazarje, kjer so z omenjenim projektom tudi začeli.

Projekt je za otroke in njihove starše brezplačen; za učenje in spremstvo poskrbijo učitelji, za prevoze občine ter pokrovitelji, za smučarske učitelje pa Fundacija za šport. Tudi smučarsko opremo si lahko otroci izposodijo brezplačno. Skupina učiteljev smučanja z užitkom prenaša svoje znanje na otroke in največja nagrada so veseli in zadovoljni otroci. Ti vsak dan končajo pouk okoli enajste ure, po kosilu v šoli pa jih prepeljejo na Golte, kjer traja smučarski tečaj ves teden.

V šolskem letu 2016/2017 se je program Naučimo se smučati začel s 03.01.2017. Šolarji se pridno učijo in z veseljem osvajajo nova znanja na smučeh. Več slik si lahko pogledate na njihovi Galeriji slik.

Ta teden na smučišču Golte smučajo učenci OŠ Miha Pintarja Toleda in učenci Centra za vzgojo in izobraževanje Velenje! 

 

Vir: OŠ Antona Aškerca Vir: OŠ Antona Aškerca

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak