ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Deskanje - Gloria Kotnik, Rok Marguč, Tim Mastnak in Jure Hafner v Pyeongchangu

NOVICA 13.02.2017



Deskarji in deskarke paralelnih disciplin so nastopili na predolimpijski generalki v južnokorejskem Pyeongchangu. Lov za točke svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu je potekal v bližnjem Bokwangu, naše barve pa je branila četverica Rok Marguč, Tim Mastnak, Jure Hafner in Gloria Kotnik.

Do najboljše uvrstitve je prišel Mastnak, ki je v kvalifikacijah postavil osmi čas, v prvem izločilnem boju pa se je pomeril z Rusom Dmitryem Sarsembaevom, ki je bil hitrejši za 0.39 sekunde. Tim je tekmovanje tako sklenil na 15. mestu.

Marguč je osmino finala zgrešil za las, natančneje za 36 stotink in zasedel 17. mesto, na 24. mesto pa je prideskal Hafner. V ženski konkurenci je Gloria Kotnik zasedla 23. mesto, s tem pa izenačila svoj najboljši letošnji rezultat.

Zmagala je Rusinja Alena Zavarzina, na stopničkah pa sta se ji pridružili še Švicarki Patrizia Kumer in Julie Zogg. Pri moških je bil najhitrejši Avstrijec Andreas Prommegger, drugi je bil njegov rojak Sebastian Kislinger, tretji pa Italijan Aaron March.

Vir: www.sloski.si

Foto: www.sloski.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak