ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nordijska kombinacija - Jelenko do svojih drugih točk

NOVICA 13.02.2017



Na prvi tekmi svetovnega pokala v nordijski kombinaciji v japonskem Sapporu je Marjan Jelenko drugič letos osvojil točke svetovnega pokala, tokrat prvič več kot eno.

Potem, ko je v petek, 10.2.2017, kazal zelo vzpodbudne skoke, je danes na tekmi Marjan Jelenko s 124 metri in 109,6 točkami pridelal 1:45 zaostanka za vodilnim domačinom, najboljšim že včeraj, Hisakijem Nagaminejem, ki je pristal pri 136 metrih, zbral pa je 135,9 točk. Jelenko je s tem dosežkom zasedal 19. mesto.

Zmagal je Nemec Björn Kircheisen, ki je s tem na 18. letošnji tekmi poskrbel za neverjetno 18. nemško zmago. Watabe je bil drugi, tretji pa Norvežan Mikko Kokslien, sicer šele 17. po skokih. Veliko je izgubil tudi Jelenko, ki mu je viroza očitno pobrala nekaj moči, na koncu je točke ujel na 28. mestu. Jutri bo v Sapporu še ena tekma.

Na drugi tekmi, ki je potekala v soboto, 11.2.2017, je Marjan Jelenko ostal brez točk. Že po skokih je imel salbše izhodišče, saj je zasedal 27. mesto z zaostankom 2:47 za vodilnim. V teku je  nekaj izgubil in na koncu zasedel 33. mesto.

Vir: www.sloski.si

Foto: www.sloski.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak