ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Bridge - Začela se je bridge liga

NOVICA 13.02.2017



V najmnožičnejšem tekmovanju, ki ga predstavlja bridge liga, tokrat nastopa 22 klubskih moštev v dveh kakovostnih razredih. V 1. bridge ligi nastopa najboljših 10 moštev, ki se bodo v eno krožnem ligaškem tekmovanju (2 x 16 bordov) pomerila med seboj. Podobno velja za 12 moštev, ki nastopajo v 2. bridge ligi. Šaleški bridge klub v obeh ligah nastopa s svojim moštvom igralcev.

Moštvo Šaleškega bridge kluba 1 je ligaški del tekmovanja prvi igralni dan v Postojni začelo dobro, saj je v uvodnem krogu po slabem začetku (-19 IMP) v nadaljevanju dvoboja (+50 IMP) najprej premagalo četrtega nosilca tekmovanja (+31 IMP) moštvo BK Celje. V drugem dvoboju so igralci moštva Šaleškega bridge kluba 1 po odličnem začetku (+36 IMP) kljub slabšemu nadaljevanju (-11 IMP) zanesljivo premagali (+25 IMP) tudi moštvo BK Kočevje. Dve zanesljivi zmagi moštva Šaleškega bridge kluba 1 sta po prvem igralnem dnevu zadostovali za tretje mesto na prvenstveni razpredelnici.

Sledilo je nadaljevanje lige drugi igralni dan na domačem terenu v Topolšici in dvoboja proti prvemu moštvu Greens 31 in drugemu moštvu Greens 31. Moštvo Šaleškega bridge kluba 1 je začetni del derbija proti vodilnemu moštvu in branilcu naslova moštvu Greens 31 odigralo izredno slabo (-32 IMP). V nadaljevanju dvoboja (+44 IMP) pa je uveljavilo zmagovalno miselnost in igralske kvalitete ter derbi v izredno izenačenem dvoboju tretjega kroga odločilo sebi v prid s skupnim izidom (+12 IMP). V četrtem krogu je nato moštvo Šaleškega bridge kluba 1 odpravilo z najvišjim možnim izidom (+143 IMP) še drugo moštvo kluba Greens 31.

Po štirih kolih rednega ligaškega dela je tako moštvo Šaleškega bridge kluba 1 s štirimi zmagami na prvem mestu z 62,73 VP točkami. Na drugem mestu je prav tako še brez poraza moštvo BK Maribor z osvojenimi 55,09 VP točkami. Na tretje in četrto mesto pa sta uvrščeni moštvi Tivoli 1 in prvo moštvo Greens 31, ki sta zbrali 51,22 VP točk oziroma 46,14 VP točk.

Za moštvo Šaleškega bridge kluba 1 so v prvih dveh igralnih dneh odlično nastopili: Bojan AMBROŽ (velemojster), Janko MIJOČ (mojster), Gorazd KLEMENČIČ (mojster), Gregor RUS (mojster) in Gorana MITIČ (srce).

V 2. bridge ligi je uspešno nastopa tudi moštvo Šaleškega bridge kluba 2, ki je po uvrstitvi na trenutni razpredelnici v zlati sredini.

V Mariboru, kjer bo potekalo nadaljevanje bridge lige, bo moštvo Šaleškega bridge kluba 1 odigralo naslednja dva pomembna dvoboja v boju za naslov klubskega moštvenega prvaka Slovenije, ko se bo v petem krogu pomerilo z drugim nosilcem tekmovanja moštvom BK Postojna in v šestem krogu proti prvemu nosilcu in gostitelju tekmovanja moštvu BK Maribor.


Trenutni rezultati slovenske bridge lige so dosegljivi na strani Bridge zveze Slovenije.

Rezultati 1. SBL          Butler

Rezultati 2. SBL          Butler
 

Vir: Šaleški bridge klub

Foto: Šaleški bridge klub Foto: Šaleški bridge klub

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak