ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nordijska kombinacija - Rok Jelen na Pokljuki navdušil z drugim mestom

NOVICA 27.02.2017



Mladi nordijski kombinatorci so v soboto in nedeljo za točke alpskega pokala tekmovali v Kranju in na Pokljuki. Odlično tekmo je danes imel eden izmed naših mladih upov, 16-letni Rok Jelen, ki je osvojil drugo mesto.

Rok Jelen, član SSK Velenje, je odlično opravil že s skakalnim delom preizkušnje v Kranju, ko je zasedal drugo mesto z vsega tremi sekundami zaostanka za vodilnim Nemcem Julianom Kettererjem, a le sekundo pred še enim nemcem, Jonasom Weldejem. Prav Jelen in Welde sta Kettererja, ki je v teku veliko izgubil, kmalu ujela in skoraj do konca tekla skupaj. Naš mladi up je naposled le priznap premoč dve leti starejšemu Weldeju, sam pa se je veselil uspeha kariere, saj še nikoli prej ni stal na odru za zmagovalce. Tretje mesto je osvojil Francoz Edgar Vallet. Na 5 km razdalji sta točke osvojila tudi Jaka Matko, sicer šesti po skokih, na koncu pa 17. in Matevž Malovrh, osmi po skokih in na koncu 21.

Včeraj je bila Rok Jelen prav tako najboljši Slovenec na 15. mestu, potem ko je to mesto zadržal s skakalnega dela preizkušnje. Točke so včeraj osvojili še Ožbej Jelen na 27. mestu, Matko na 28. in Nik Knaus na 30. mestu.
V skupnem seštevku je po 10 od 15 tekem naš najboljši zmagovalec Seefelda, Vid Vrhovnik na 9. mestu, Rok Jelen je 27.

Čestitamo! 

Vir: sloski.si

Vir: SSK Velenje Vir: SSK Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak