ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Deskanje - v Turčijo na generalko za svetovno prvenstvo

NOVICA 01.03.2017



Alpski deskarji na snegu konec tedna svetovni pokal nadaljujejo s paralelnim veleslalomom v Turčiji. V soboto (4.3.) se bodo na pobočju gore Erciyes, v bližini mesta Kayseri, na tekmi najvišjega ranga pomerili že drugo leto zapored.

Na generalki za svetovno prvenstvo bodo naše barve zastopali Rok Marguč, Tim Mastnak, Jure Hafner, Gloria Kotnik in Iva Polanec. Omenjeni peterici se bosta na svetovnem prvenstvu v španski Sierra Nevadi (14. in 15.3) pridružila še izkušeni Žan Košir in mladi Črt Ikovic, ki v Turčiji ne bosta tekmovala.

V Kayseriju lani drugo uvrščeni Rok Marguč je po ne preveč uspešni sezoni lačen dobrih uvrstitev. ˝Dobri občutki so se vrnili. Upam, da mi na zadnji tekmi pred svetovnim prvenstvom končno znova uspe sestaviti dve dobri kvalifikacijski vožnji. Z obvezno nadgradnjo v izločilnih dvobojih, seveda, ˝ nam je po enem izmed številnih treningov na Rogli, ki jih je popestril tudi z nekaj vožnjami na smučeh, povedal Celjan. Lani ga je na turškem svetovnem pokalu v velikem finalu ugnal Avstrijec Andreas Prommeger, ki bo kot zmagovalec nedavne predolimpijske preizkušnje v Koreji, med glavnimi favoriti za zmago tudi letos.

Jure Hafner pravi, da je dobro izkoristil premor po tekmi v Koreji. ˝Ker je tekma v Moskvi (25.2., op.p.) odpadla, smo imeli za trening na razpolago še nekaj dodatnih dni. Ker se je otoplilo, smo trenirali v različnih pogojih in tudi na različnih terenih. Rogla, Kranjska Gora in Soriška planina. Glede na to, da je Turčija nepredvidljiva je to vsekakor dobro, ˝pravi Ločan, ki se je na zadnjih tekmah ˝vrtel˝ okrog 20. mesta. ˝Pod vodstvom trenerja Izidorja Šušteršiča sem dobro treniral, tako da realno ciljam na finale šestnajsterice. Tam pa se lahko zgodi marsikaj˝, še dodaja Ločan, ki upa, da se bo tekma končno razpletla po njegovih pričakovanjih.

Enako velja za Velenjčanko Glorio Kotnik, ki bo poleg Ive Polanec edina slovenska ženska deskarka na tekmi. Kotnikova je edina izmed naših, ki je pretekli vikend tekmovala na močnem evropskem pokalu v švicarskem Lenzerheidu (dva paralelna slaloma). Tam zanjo v ospredju niso bili rezultatski cilji, pač pa kakovosten trening in ohranjanje tekmovalnih občutkov. ˝V Švici se nisem najbolje znašala, zato sem se odločila za še eno radikalno potezo. Zamenjala sam veleslalomsko desko. Na švicarskem Oxessu se počutim kot prerojena in vidim ogromno prostora za napredek, ˝ je pred odhodom na predzadnjo tekmo svetovnega pokala odločna Kotnikova.

Po vrnitvi iz Turčije alpske deskarje čaka vrhunec sezone - svetovno prvenstvo v španski Sierra Nevadi, kjer bosta 14. in 15. marca na sporedu paralelni veleslalom in paralelni slalom. V olimpijskem veleslalomu bodo Slovenijo v moški konkurenci zastopali ŽAN KOŠIR, ROK MARGUČ, TIM MASTNAK in JURE HAFNER, med žensko elito pa bosta deskali GLORIA KOTNIK in IVA POLANEC. Ker se bo izkušeni Tržičan osredotočil samo na olimpijski veleslalom, bo na slalomski preizkušnji priložnost za nastop med elito dobil mladi ČRT IKOVIC. Slovenska reprezentanca s trenerjem IZIDORJEM ŠUŠTERŠIČEM v Španijo potuje takoj po prihodu iz Turčije, v sredo 8. marca.

Držimo pesti!

Vir: www.sloski.si 

Foto: Miha Matavz Photography

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak