ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Smučarski skoki - Osterc v Sapporu poskrbel za dodatno kvoto v celinskem pokalu

NOVICA 05.03.2017



V japonskem Sapporu se je z dvema tekmama, eni na srednji in drugi na veliki skakalnici, zaključila letošnja sezona FIS pokala, kjer je Aljaž Osterc Sloveniji zagotovil dodatno kvoto za začetek nove sezone.

Aljaž Ostec je izpolnil zastavljene cilje in na srednji skakalnici osvojil 3. mesto, ter tako Sloveniji zagotovil dodatno kvoto za začetek nove sezone. Zmago je slavil domačin Juken Ivasa pred Nemcem Piusom Paschkejem. Na veliki skakalnici je bil Aljaž 10.

Po končanih preizkušnjah so razglasili tudi najboljše tri v skupnem točkovanju FIS pokala.

Zmagal je Poljak Pawel Wasek, ki je nastopil na 16. od 20. tekem in zbral 542 točk. Sledi mu Yuken Iwasa (JAP) - 14/20 - 529 točk. Na tretjem mestu je Aljaž, ki je tekmoval na osmih od dvajsetih tekem in zbral 472 točk.

Pretekla dva vikenda so se skakalci merili v Sloveniji, in sicer na Celinskem pokalu v Planici (18.in 19.2.), kjer je Aljaž Osterc osvojil 17. in 25. mesto, ter na Alpskem pokalu v Kranju (25. in 26.2), kjer je bil obakrat med deseterico. Osvojil je 9. in 10. mesto.

Čestitamo!

 

Vir: www.sloski.si

Foto: www.sloski.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak