ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nordijska kombinacija - 11. mesto Jelenka in Vrhovnika

NOVICA 04.03.2017



Nordijski kombinatorci so se pomerili na zadnji preizkušnji svetovnega prvenstva v Lahtiju. Sprinterska ekipna tekma se je začela ob 15. uri, tekaški del že dve uri kasneje. Prvi od dvojice Slovencev je skočil mladi Vid Vrhovnik, ki je s 114.5 metri povsem izpolnil pričakovanja in tako Marjanu Jelenku pripravil dobro izhodišče. Tudi izkušenejši mož v naši reprezentanci pa ni razočaral, s 121.5 metri je solidno opravil svojo nalogo. Skupaj sta zbrala 231,1 točk, kar je zadostovalo za visoko sedmo mesto z 1:04 minute zaostanka za vodilno Francijo, sicer braniteljico naslova. Druga je bila z zaostankom 16 sekund Nemčija, tretja pa z zaostankom 18 sekund Japonska. Naša sta bila na sedmem mestu osamljena, pred njima sta bila Finca z 48 sekundami zaostanka, za njima pa Italijana z 1:29 minute zaostanka.

Naša kombinatorca sta tudi s tekaškim delom preizkušnje opravila zelo vzpodbudno. Po prvem krogu Vrhovnik sploh ni izgubil časa v primerjavi s tekmeci, podobno dobro pa je začel tudi Jelenko. Pred zadnjo predajo je Vrhovnik tekel v skupini treh reprezentanca v boju za 9. mesto, Jelenko pa je na koncu v ciljnem sprintu Sloveniji pritekel zelo vzpodbudno 11. mesto. "Jaz sem zelo zadovoljen z današnjim tekom, z obema najinima tekoma in tudi s skokom, Vid je skočil vrhunsko, on je opravil to kar je moral. 11. mesto od štirinajstih ekip, če pogledaš sam rezultat, niti ni za pohvaliti, a tisti, ki je spremljal tekmo je videl, da sva bila zelo konkurenčna, da sva bila zraven v vseh predajah in da sva na koncu zaostala 1:49, štartala pa sva minuto za prvim mestom. Na teku nisva izgubila veliko, v cilj sem prišel z devetim mestom. Zadovoljensem s tekom. Vidim, da se da, če je oprema konkurenčna, sem tudi jaz konkurenčen," je bil bistveno boljše volje danes Jelenko, mladi Vrhovnik pa je dodal: "Napravil sem lep skok, mislim, da takega letos še nisem naredil. Mislim, da se bo konkurenca čez nekaj let morala potruditi, da se bo držala naju. Dobro sva tekla, vsa čast tudi Marjanu. Rezultat je 11. mesto, po času teka pa se vidi, da sva zraven."

Četrtega zlata se veseli Nemčija z nespornim kombinatorskim kraljem Johannesom Rydzekom in Ericom Frenzlom, ki sta v finišu ognala Norvežana Magnusa Moana in Magnusa Kroga, bron sta Avstrijcem pred nosom odpeljala Japonca Akito in Jošito Watabe.

S četrto tekmo so nordijski kombinatorci zaključili z nastopi na svetovnem prvenstvu, ki ga je zaznamoval Rydzek. Svetovni pokal se nadaljuje prihodnji konec tedna v Oslu. 

 

Vir: www.sloski.si

Foto: www.sloski.si Foto: www.sloski.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak