ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - Velenjski nogometaši visoko premagali ljubljansko Olimpijo

NOVICA 06.03.2017



Nogometaši NK Rudar Velenje so se v 23. krogu prve lige TS v Ljubljani pomerili z Olimpijo in jo visoko premagali z rezultatom 4:2.

Velenjčani so takoj pokazali, kako bodo poskušali priti do presenečenja. Na igrišču so se dobro postavili, tekmecem niso dopustili, da razvijejo igro. Ljubljančanom je manjkalo idej, edino pravo priložnost je zapravil Kingsley Boateng, ki je po levi strani prodrl v kazenski prostor, toda nenatančno streljal. Za slabo igro so bili kaznovani v 37. minuti, ko je John Mary z desne strani poslal žogo v sredino, kjer se je odlično znašel Dominik Glavina in z glavo mojstrsko poslal žogo mimo vratarja Nejca Vidmarja v mrežo.

Gostitelji so nato v drugem delu vse moči preusmerili v napad, a pozabili na obrambo. Velenjski nogometaši so brez težav prehajali v protinapade, enega od njih je zaključil Mitja Lotrič. Dolgo časa je imel v svojih nogah žogo, nato pa se s 23 metrov odločil za strel, ta je bil dovolj močan in natančen, da je končal za Vidmarjevim hrbtom. To pa še ni bilo vse, saj so se protinapadi nadaljevali. Vidmar je preprečil gol Bojana Vručine, na drugi strani je Tijanič od daleč zadel prečko, da ljubljanska obramba še ni uigrana pa je pokazala 61. minuta. Takrat je Mary izkoristil njeno neodločnost in povišal izid na 3:0.

Benko je kmalu zatem zgrešil nemogoče, po prodoru in podaji Boatenga je iz desetih metrov streljal čez gol, lepo priložnost je imel na drugi strani tudi Glavina, vendar zadel vratnico.

Nekaj upanja so domači dobili v 77. minuti, ko je Cretu izkoristil podajo Klinarja z desne strani in z glavo premagal vratarja Radana. Toda gosti smo bili v protinapadih še naprej zelo nevarni, Glavina je v 89. minuti zaključil enega izmed njih, s tem pa zapečatil usodo gostiteljev. Ti so do konca dosegli še gol iz enajstmetrovke, strelec je bil Benko.

 

Vir: NK Rudar Velenje

Foto: NK Rudar Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak