ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Deskanje - Deskarji prostega sloga za konec še na ˝big air˝

NOVICA 16.03.2017



Deskarje prostega sloga na svetovnem prvenstvu v Sierra Nevadi danes čakajo big air kvalifikacije (skoki prostega sloga). V novi olimpijski disciplini, ki pa je na svetovnih prvenstvih del sporeda že od leta 2003, bo nastopilo 71 deskarjev iz 29 držav ter 40 deskark iz 21 držav. Med njimi bo zagotovo tudi naš Tim Kevin Ravnjak, Urška Pribošič pa le, če bo sanirala neprijetno poškodbo rame. Finale z desetimi najboljšimi kvalifikanti in šestimi najuspešnejšimi kvalifikantkami bo na sporedu v petek.

Tim Kevin Ravnjak za katerim sta že nastopa v snežnem parku in sneženem žlebu, bo v Španiji nastopil še tretjič. Trener Matevž Pristavec se je po tekmah v parku in žlebu z varovanci za dva dni umaknil na obalo Andaluzije. ˝Umik z nadmorske višine 2300 metrov je bil za nas vsekakor koristen. Regenerirani se vračamo na prizorišče. Cilj? Finale. Za uvrstitev v le-tega pa bo potrebno tvegati s težjimi skoki, kar seveda lahko pomeni ˝vse ali nič˝. Konkurenca bo močna. Prihajajo namreč tudi Kanadčani, Norvežani in drugi, ki so v preteklih dneh nastopili na norveških X igrah,˝ še dodaja Pristavec, ki hkrati že pogleduje proti zadnji tekmi deskarjev prostega sloga za svetovni pokal na Češkem. Tekma v snežnem parku v Spindleruvem Mlynu bo naslednji konec tedna (24. in 25.3), izmed naših pa bodo tam nastopili Tim Kevin Ravnjak, Urška Pribošič in Eva Kralj.  

 

Vir: www.sloski.si

Foto: Gepa

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak