ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Zmaga os v Novem mestu

NOVICA 27.03.2017



Moštvo Gorenja Velenja je uspešno opravilo tudi drugi preizkus v Ligi NLB za prvaka. Na gostovanju v novomeški dvorani Marof je domačo zasedbo Krke ugnalo s 35:23. Zmaga je terjala visok davek, saj si je Vid Levc na obračunu huje poškodoval koleno. 

Dolenjski rokometaši so tekmo odlično začeli in bili večino prvega polčasa oni tisti, ki so narekovali ritem igre. V nadaljevanju so vajeti v svoje roke prevzeli Velenjčani. Strnili so svoje vrste v obrambi, na drugi strani pa z nekaj hitrimi nasprotnimi napadi pridno polnili mrežo tekmecev in tekmo dobili z dvanajstimi goli prednosti.

Pri Gorenju Velenju je bil znova najučinkovitejši Matjaž Brumen, ki je, tako kot proti Riku Ribnici, ko je postal tudi najboljši strelec kola, dosegel devet zadetkov, od tega pet iz sedmih metrov (5:5). Po štiri gole sta dodala nezgrešljivi Janez Gams in Niko Medved.

Naslednja tekma v borbi za prvake Velenjčane čaka prihodnjo soboto, ko bo ob 19. uri na domačem parketu gostila gorenjsko moštvo Urbanscapea Loke, ki je v 2. kolu v Škofji Loki presenetila najboljše moštvo prvega dela državnega prvenstva, Koper 2013.

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje
 

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak