ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Gorenje Velenje ugnalo najboljšo ekipo prvega dela Lige NLB

NOVICA 10.04.2017



V soboto, 8.4.2014, je moštvo Gorenja Velenja uspešno opravilo z zadnjim preizkusom Lige NLB za prvaka pred krajšim premorom zaradi finalnega turnirja v pokalnem tekmovanju. Tudi po gostovanju na Obali Velenjčani ostajajo neporaženi, domači Koper 2013 so odpravili s 26:20.

Tekma v dvorani Bonifika je bila veliko bolj zanimiva, kot o tem priča končni rezultat. Primorci, najboljša ekipa prvega dela državnega prvenstva, so se sredi 11. minute oddaljili na 6:3, nakar je gostujoči trener Borut Plaskan nemudoma segel po minuti odmora. Po njej so njegovi izbranci zaigrali bolje, izkoristili igralca več v polju ter se v slabih štirih minutah prebili do vodstva s 7:6.

Vse do 50. minute je sledilo obdobje, v katerem sta bili ekipi vseskozi tesno skupaj, saj si nobena ni uspela priigrati več kot dva zadetka prednosti. Nejc Planinc je izid še poravnal na 19:19, nato pa so črno-rumeni stopili na plin. Četudi so v 52. minuti ostali brez Matjaža Brumna, ki je dobil močan udarec v mišico nad levim kolenom, jih to ni zaustavilo. Ob dvignjeni roki sodniškega para je Nejc Cehte zadel za 21:19, na drugi strani je Klemen Ferlin zbral dve zaporedni obrambi, Rok Golčar pa je na začetku 55. minute prvič na tekmi poskrbel za vodstvo s +3 (22:19).

Koprčani so se za tem še približali na 20:22, nato pa so Rok Ovniček, kapetan Niko Medved z lepim lobom ter dvakrat Luka Mitrović uspeli ukaniti sicer izredno razpoloženega vratarja Jureta Vrana in dokončno potrdili zmago zasedbe iz Šaleške doline. V njenih vrstah je bil na koncu s sedmimi zadetki najbolj učinkovit Medved, šest jih je dodal Mitrović.

Prihodnji konec tedna Gorenje Velenje čaka nastop na finalnem turnirju Pokala Slovenije. V soboto se bo ob 17.30 v polfinalu pomerilo z velikimi rivali iz Celja, v nedeljo pa nato sledi še tekma za končno razvrstitev. V drugem polfinalnem paru se bodo pomerili gostitelji Mariborčani in Ribničani. Celjani bodo velenjski tekmeci tudi na naslednji tekmi Lige NLB. Ta bo v velenjski Rdeči dvorani na sporedu v sredo, 26. aprila. 

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak