ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - John Mary in Klemen Bolha za zmago v Krškem

NOVICA 10.04.2017



V 28. krogu prve lige TS so se nogometaši NK Rudar Velenje v gosteh pomerili z NK Krško in tekmo dobili z rezultatom 2:1.

Čeprav so uvodoma nekoliko boljši vtis pustili Krčani, so po zaslugi boljše druge polovice polčasa ta del igre dobili Velenjčani. Po dokaj mirnih prvih 20 minutah so takrat še podjetnejši Krčani povedli, po zadetku pa se je igra vse bolj nagibala v korist Velenjčanov.

Najprej je po protinapadu in podaji Damjana Trifkovića zadel John Mary, ki je dobro stekel v globino in obšel vratarja ter s strelom v prazno mrežo dosegel svoj 13. zadetek v sezoni, štiri minute zatem pa je po novi Trifkovićevi podaji, takrat z leve strani, z glavo zadel od obrambe povsem pozabljeni Klemen Bolha. Še pred tem, v 32. minuti, je Mary zapravil še eno priložnost, ko je za malo zgrešil cilj.

V drugem polčasu je bilo prvič malce bolj vroče v 58. minuti, ko je bil Trifković po Maryjevi podaji malce prekratek oziroma prepočasen pred vrati. Sledilo je novo obdobje brez priložnosti na eni in drugi strani.


Vir: NK Rudar Velenje 

Foto: NK Rudar Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak