ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - mlajši dečki A v državnem prvenstvu do brona

NOVICA 15.05.2017



Selekcija mlajših dečkov A Gorenja Velenja (rojeni leta 2004 in mlajši) je na zaključnem turnirju državnega prvenstva, ki je v nedeljo potekal v novomeški dvorani Marof, poskrbela za lep uspeh. Najprej je dvakrat športno stisnila roko boljšima ekipama, na zadnji tekmi pa zanesljivo odpravila tekmece iz Celja (18:16) in osvojila bronasto medaljo.

Izbranci Saše Mijatovića na uvodnih dveh tekmah proti telesno močnejšim in višjim tekmecem iz vrst domače Krke ter Mokerca Iga niso imeli možnosti za presenečenje, a to ne pomeni, da so se na obračuna podali z belo zastavo. Na obeh preizkusih so prikazali izjemno mero borbenosti in požrtvovalnosti, na koncu pa priznali premoč z 18:12 in 24:12.

Po krajšem premoru jih je sredi dopoldneva čakala še tretja tekma. Tekma za biti ali ne biti, za bronasto medaljo v tej starostni kategoriji. Velenjski fantje so že na začetku dokazali, da jih ne zanima nič drugega kot zmaga. Dodatno jih je motiviral tudi grenak priokus iz minule sezone, ko so se na odločilni tekmi, tedaj med mlajšimi dečki B, na istem mestu borili z istimi tekmeci, a nesrečno klonili v zadnjih minutah.

Tokrat se je zgodba razpletla drugače. Osice so že v uvodnih minutah prevzele pobudo. Na krilih treh golov Jakoba Cesarja, ki je bil na koncu izbran v idealno postavo turnirja, so v sedmi minuti povedle s 6:2 in zadrževale lepo prednost vse do dobrih petih minut pred koncem. Celjani so se tedaj približali na 14:13, nakar sta s po dvema goloma Marko Horvat in Franci Toš Antlej rešila vse dvome o zmagovalcu. 

Mlajši dečki A so bili prva ekipa mlajših starostnih kategorij Gorenja Velenja, ki je v tej sezoni nastopila na zaključnem turnirju. V soboto se bodo na Igu v boje za medalje podali še velenjski mlajši dečki B (rojeni leta 2005 in mlajši), medtem ko se bodo za državni naslov kadeti v prihajajočem vikendu borili v domači Rdeči dvorani. V polfinalu jih ob 16.30 čaka obračun s Krko. V nedeljo so sezono brez oddane točke sklenili tudi mladinci, ki so si že pred zadnjimi tekmami zagotovili prvo mesto v 2. DRL in s tem napredovanje med slovensko elito.

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak